Judecătorul CCR Cristian Deliorga, filmat depăşind maşina Poliţiei pe linia continuă. Reacţia magistratului după ce a fost lăsat fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Deliorga, numit recent judecător CCR cu sprijinul PSD - ALDE, a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila, cerând recuperarea permisului de conducere, suspendat în luna mai a anului trecut după ce judecătorul a depăşit pe linia continuă o maşină de Poliţie.

Judecătorii Tribunalului Brăila trebuie să decidă dacă noul judecător CCR, Cristian Deliorga, rămâne sau nu pieton pentru 30 de zile. Magistratul a fost lăsat fără permis în 28 mai 2018 pentru că, în timp ce circula pe Drumul European 584, a depăşit pe linia continuă o maşină de Poliţie. Contravenţia săvârşită de judecător a fost filmată de radarul montat pe autospeciala de Poliţie. Astfel, faţă de Cristian Deliorga s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul a contestat procesul-verbal în instanţă, reuşind astfel să îşi menţină, până la finalizarea procesului, dreptul de a conduce. Prima fază a procesului în care judecătorul Deliorga a contestat sancţiunea primită din partea Poliţiei s-a judecat la Judecătoria Brăilă.

În instanţă, magistratul a arătat că  „cele consemnate în procesul-verbal de contravenţie nu relevă realitatea întrucât manevra de depăşire a început pe o porţiune de drum cu marcaj longitudinal discontinuu, în condiţii de siguranţă”. Deliorga a mai arătat că „autospeciala de poliţie se deplasa cu viteză redusă, iar în momentul depăşirii a accelerat, marcajul longitudinal era foarte şters, nu exista indicator care interzicea depăşirea, aspecte constatate şi de agentul de poliţie care a aplicat doar sancţiunea principală a avertismentului”.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila a depus întâmpinare în care a arătat că din imaginile surprise de radarul montat pe autospeciala de Poliţie se vede foarte clar că depăşirea a avut loc într-o zonă interzisă. Pe baza imaginilor, judecătorul a respins cererea magistratului de anulare a procesului-verbal.

„La secunda 14 se poate observa indicatorul care anunţă intersectarea cu un drum fără prioritate, la secunda 20 se poate observa indicatorul care interzice depăşirea, începând cu secunda 25 marcajul longitudinal discontinuu devine simplu continuu, iar la secunda 32 se poate observa autoturismul petentului care termină de efectuat manevra de depăşire ce nu putea începe pe marcaj longitudinal discontinuu având în vedere distanţa de la care marcajul continuu începuse, urmând ca la secunda 36 autoturismul petentului să oprească în locul în care marcajul longitudinal continuu încetează şi cel discontinuu reîncepe. Având în vedere înregistrarea video, instanţa nu poate reţine susţinerile petentului conform cărora acesta a început să depăşească în mod legal. Având în vedere că marcajul se poate observa în înregistrare atât sub formă continuă cât şi discontinuă, nu poate reţine nici susţinerea conform căreia acesta era şters, iar din mijlocul material de probă se poate observa şi indicatorul care interzice depăşirea cât şi intersecţia cu un drum fără prioritate”, au arătat magistraţii Judecătoriei Brăila.

Cristian Deliorga a contestat hotărârea Judecătoriei Brăila la Tribunalul Brăila, unde urmează să fie stabilit primul termen din apel. „Am dovadă. S-a apreciat că aş fi încălcat linia continuă. Am contestat. Ca orice cetăţean, nu am acest drept? Eu spun că marcajul era discontinuu. Maşina de Poliţie nu avea niciun însemn, dar asta e altă poveste”, a declarat Cristian Deliorga pentru „Adevărul”.

Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan, propuşi de PSD, au fost numiţi judecători la Curtea Constituţională. ultimul şi cu sprijinul minorităţilor naţionale,

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite