Judecător ameninţat cu moartea în sala de judecată de un acuzat. Anterior lovise un poliţist cu pumnul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un brăilean este judecat pentru mai multe infracţiuni de ultraj, una de distrugere şi una de încălcarea solemnităţii şedinţei, deoarece şi-a pierdut total controlul şi a lovit cu picioarele o autospecială de Poliţie, i-a dat un pumn în faţă poliţistului care urma să îl încătuşeze şi a făcut circ în sala de judecată.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a trimis în judecată zilele trecute un brăilean, Victor Aurelian Bucşă, pentru ultraj, distrugere şi încălcarea solemnităţii şedinţei de judecată. 

Individul a creat un scandal uriaş pe 7 octombrie, când poliţiştii s-au deplasat în localitatea Însurăţei în urma unui apel la 112.

Oamenii legiii au fost înjuraţi şi ameninţaţi de scandalagiu. ”În intervalul orar 22.30 – 23.30, inculpatul a adresat cuvinte triviale şi ameninţări cu acte de violenţă unei persoane vătămate (agent de poliţie), în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu (patrulare şi intervenţie la nivelul Poliţiei Municipiului Brăila – zona urban) şi a intervenit operativ la un eveniment sesizat prin apelul de urgenţă 112, care a avut loc într-un cartier din municipiul Brăila”, se menţionează în rechizitoriu.

Câteva zile mai târziu, bărbatul s-a dat din nou în stambă. El i-a ameninţat cu moartea pe poliţiştii care veniseră să îl calmeze pentru că se manifesta violent, iar când l-au băgat în autospeciala de Poliţie, a lovit cu picioarele o portieră şi i-a aplicat un pumn în figură poliţistului care intenţiona să îi pună cătuşele.

“La data de 13.10.2021, inculpatul a adresat insulte, ameninţări cu moartea şi acte de violenţă persoanelor vătămate (doi ofiţeri şi trei agenţi de poliţie), aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în timpul intervenţiei la un eveniment cu acte de violenţă, provocat de către inculpat pe raza unei localităţi din judeţul Brăila, după care, în timp ce se afla în autospeciala de poliţie, în spaţiul destinat persoanelor reţinute, a lovit cu picioarele în portierele autoturismului, provocând pagube în cuantum de 133,38 lei. La data de 13.10.2021, după comiterea ameninţărilor la adresa lucrătorilor de poliţie menţionaţi anterior, în timp ce era transportat la sediul Poliţiei Oraşului Însurăţei pentru cercetări, iar ofiţerul de poliţie, care îl însoţea, a intenţionat să-l încătuşeze, inculpatul l-a lovit pe acesta cu pumnul în faţă, provocându-i o echimoză facială”, a stabilit procurorul de caz.

Brăileanul era departe de-a se calma. Două zile mai târziu, în timp ce era propus la arestare, a făcut show şi în sala de judecată. L-a ameninţat cu moartea pe judecător şi a aruncat cu o sticlă de apă în procurorul de şedinţă.

”La data de 15 octombrie, în intervalul orar 17.50 – 18.20, cu ocazia soluţionării propunerii de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, inculpatul a adresat cuvinte triviale şi ameninţări cu moartea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi procurorului de şedinţă, a aruncat cu o sticlă de apă înspre procuror şi, în acelaşi timp, a perturbat activitatea desfăşurată în şedinţa Camerei de Consiliu, privind soluţionarea propunerii de arestare preventivă”, se relatează în actul de acuzare.

Victor Aurelian Bucşă se află în prezent în arest preventiv.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un tânăr sucevean a bătut doi poliţişti şi le-a distrus maşina, dar a scăpat de închisoare. Sindicaliştii din poliţie, revoltaţi

Un interlop, ultraj în sala de judecată. Magistrat înjurat ca la uşa cortului de Merişor, un individ urmărit general

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite