IMPRESIONANT: Întâlnirea de 10 ani a absolvenţilor de la „Nicolae Bălcescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii şi lacrimi de bucurie: a avut loc reuniunea de 10 ani de la absolvire a promoţiei 1997-2001 - Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu.

Foştii elevi de la CNNB au rememorat întâmplările din timpul liceului şi au povestit ce au făcut în aceşti 10 ani. Ei au păşit cu emoţie pragul liceului, revăzând cu drag locurile în care au petrecut cei patru ani de liceu.

La ora 11.00, foştii liceeni s-au întâlnit în amfiteatru, trăind din nou emoţia citirii catalogului alături de foştii diriginţi şi profesori.

Realizările lor au fost un prilej de bucurie şi mândrie pentru cadrele care i-au format. Din cei 180 de absolvenţi, au fost prezenţi aproape 60.

Pe rând, şi-au trecut în revistă împlinirile celor 10 ani medici, lucrători în domeniul bancar şi în domeniul IT, judecători, grefieri, ingineri, notari, cadre didactice etc., cu servicii atât în ţară, cât şi peste hotare.

Cei absenţi sunt stabiliţi în SUA, Canada, state din Europa, dar şi în alte oraşe din România, în special în Bucureşti. Pe lângă realizările profesionale, cele legate de viaţa de familie au fost încă un motiv de mulţumire pentru mulţi dintre cei prezenţi.

Diriginţii şi-au exprimat satisfacţia faţă de această generaţie în discursuri vizibil încărcate de emoţie. Profesorul Ovidiu Pintiliescu, director adjunct al Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu", a subliniat importanţa unei asemenea generaţii pentru menţinerea prestigiului unităţii.

Domnul profesor a prezentat celor din sală realizările Colegiului din ultimii 10 ani, dovedind încă o dată supremaţia instituţiei înfiinţate în 1863.

A impresionat prezenţa domnului profesor Mircea Stratan, director al Colegiului în 1997, pensionat între timp, care a apreciat şi a lăudat iniţiativa unei întâlniri de 10 ani, adăugând că, în acest fel, legătura între membrii unei generaţii se menţine mai vie.

Absolvenţii de acum 10 ani au ţinut să le mulţumească celor care le-au transmis o educaţie riguroasă în anii de liceu. S-a conturat ideea că a fi absolvent de „Bălcescu" reprezintă o şansă, prin prestigiul unităţii, dar şi o responsabilitate majoră, aceea de a reprezenta cum se cuvine imaginea Colegiului în ţară sau peste hotare. (după cum a consemnat prof. Stancu Sorin).

Seara, foştii colegi de liceu s-au întâlnit la restaurantul Red Sky, unde au depănat amintiri şi s-au distrat, bucurându-se de momente unice, petrecute împreună.

Aceştia au făcut schimb de date de contact şi şi-au promis să se întâlnească mai des în viitorii ani. Singurul regret, pe care l-au încercat cu toţii, a fost acela că totul s-a terminat prea repede!

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite