FOTO Paradă militară, drill team spectaculos şi fasole pentru toată lumea - asta li s-a pregătit brăilenilor care au sărbătorit Ziua Naţională în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, brăilenii au participat în număr mai mare decât de obicei la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României. În ciuda frigului pătrunzător, peste o mie de persoane au asistat la parada militară, la depunerile de coroane şi la concertele de muzică de promenadă şi de muzică populară pregătite de autorităţi. Mare succes la public a avut şi deja tradiţionala fasoleacu cârnaţi preparată la cazan.

Manifestările au început la ora 10.00 cu discursurile oficialităţilor, ţinute la Casa Tineretului. În jurul orei 10.30, plutoane reprezentative ale tuturor unităţilor militare din Garnizoana Brăila au defilat pe Calea Călăraşilor, prin faţa tribunei oficiale în care s-au aflat prefectul Vasilica Vâlcu, primarul Aurel Simionescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Ovidiu Nechita, comandatul Garnizoanei, colonelul Gheorghe Soare, şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice. În fruntea fiecărui pluton, steagul de luptă al unităţilor respective a fost purtat de militari îmbrăcaţi în uniforme de epocă.

După defilare, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, dirijată de colonelul Petrea Gogu, a susţinut un mic program artistic, urmat de o demonstraţie de mânuire a armamentului făcută de un "drill team" extrem de bine instruit, care a fost răsplătit cu aplauze de întreaga asistenţă. Militarii care au mânuit cu o dexteritate deosebită puştile cu baionetă fac parte din Batalionul 285 Artilerie “Vlaicu Vodă” şi sunt coordonaţi de sergentul Tudorel Dobrilă.

După clasica depunere de coroane la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu, primarul Aurel Simionescu a deschis oficial momentul intens aşteptat de foarte mulţi brăileni, care deja formaseră o coadă întinsă pe zeci de metri: distribuirea porţiilor de fasole, cârnaţi, murături şi vin fiert.

Odată ce şi-au potolit pofta de fasole cu cârnaţi, brăilenii au asistat la spectacolul susţinut de Ansamblul Popular "Baştina", din Republica Moldova, dar şi de solişti ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila. Scena a fost amplasată în parcarea de lângă Palatul Administrativ şi tot acolo a fost desfăşurat un tricolor lung de câţiva metri, pe care copiii de la Cercetaşii României au scris diverse mesaje patriotice.

FOTO Sute de orădeni au ieşit în stradă de Ziua Naţională. Istoricul Viorel Faur: "1 Decembrie este emblema unei necesităţi"

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite