FOTO Imagini de arhivă cu Brăila anilor '80. Cât de diferit arată oraşul în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Casei de Modă, în perioada comunistă   FOTO arhiva
Zona Casei de Modă, în perioada comunistă   FOTO arhiva

În câteva imagini de arhivă vedem oraşul Brăila aşa cum şi-l mai aduc aminte doar brăilenii ajunşi la vârsta a doua. Nu sunt schimbări de substanţă, pentru că străzile şi clădirile au rămas aceleaşi, însă, dacă facem o comparaţie cu fotografiile realizate în prezent, din aproximativ aceleaşi unghiuri, se poate spune că sunt mari schimbări de suprafaţă, fiindcă peisajul urban apare mult mai aglomerat.

În pozele vechi se observă străzi aproape goale, cu un trafic auto lejer şi parcări neocupate. În cele noi, sare în primul rând în ochi multitudinea de maşini.

O imagine pe cât de rară pe atât de neînţeles pentru tinerii de astăzi este cea în care Palatul Administrativ a fost fotografiat înainte de construirea fântânii cinetice. Un întins spaţiu verde presărat cu câteva flori se afla acolo unde acum e fântâna arteziană, iar clădirea Palatului Administrativ se vede, din acel unghi, în deplinătatea ei, fără a fi obturată de nimic.

Vedem în pozele vechi o imagine a Tribunalului Judeţean, cum se numea atunci. În faţa sa, zero maşini, câţiva adulţi pe trotuare şi un copil în slip pe trecerea de pietoni, alergând probabil spre fostul ştrand plutitor de pe faleză. În zilele noastre, aceeaşi locaţie, acelaşi unghi: trafic auto superaglomerat, pietoni grăbiţi, iar stâlpii de electricitate încărcaţi până la refuz cu fire, faţă de doar unul (!) care apare în imaginea veche.

Brăila s-a schimbat, aşadar. Clădirile sunt aceleaşi, dar ritmul de viaţă e altul.

Citiţi şi

O vilă deţinută de unul dintre marii industriaşi interbelici: cum arată casa fondatorilor Laminorul Brăila

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite