Cum poate fi eliberat cazierul judiciar prin intermediul primăriilor, instituţiilor din sistemul de învaţământ, sistemul de sănătate şi sistemul de asistenţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Completarea cererilor pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar şi a adeverinţelor de integritate comportamentală se va realiza după igienizarea măinilor prin folosirea substanţelor dezinfectante puse la dispoziţie la intrarea în ghişeu, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

În contextul riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila informează cetăţenii cu privire la modificarea programului de lucru cu publicul pentru obtinerea cazierului juduciar, astfel:

Începând cu data de 18.05.2020, se modifică programul de lucru cu publicul, în cadrul ghişeului de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la sediul I.P.J. Brăila din Strada Ana Aslan nr. 38, pentru eliberarea “pe loc” a certificatele de cazier judiciar şi a certificatelor de integritate comportamentală, astfel:

-Luni, marţi, joi, vineri-ora 9:00–13:00;

-Miercuri-14:00 – 18:00.

Programul cu publicul, în cadrul ghişeelor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar de la sediul poliţiilor orăşeneşti Ianca, Făurei şi Însurăţei se va desfăşura astfel:

-Luni, marţi, miercuri, joi-ora 9:00 – 10:30.

Apel către cetăţeni

”Având în vedere încetarea stării de urgenţă începând cu data de 15 mai 2020 şi păstrarea contextului intenaţional privind riscul de infectare cu virusul SARS-COV-2, luând în considerare necesitatea instituirii unor măsuri şi reguli care să urmărească cu prioritate asigurarea prevenirii şi reducerii riscurilor de răspândire a transmiterii COVID-19 în activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar şi a adeverinţelor de integritate comportamentală, precum şi responsabilitatea ce revine autorităţilor şi instituţiilor publice în acest sens, atât faţă de proprii angajaţi, cât şi faţă de persoanele care se prezintă la ghişeu, facem apel la cetăţeni de a respecta regulile de distanţare socială (păstrarea unei distanţe de siguranţă de 2 metri între persoane) atunci când se prezintă la ghişee pentru a solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinţelor de integritate comportamentală”, precizează reprezentanţii IPJ Brăila.

Accesul la ghişeu va fi permis doar unei singure persoane, ceilalţi solicitanţi urmând să aştepte afară. Accesul în incinta ghişeelor va fi permis DOAR persoanelor care poartă mască de protecţie. Completarea cererilor pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar şi a adeverinţelor de integritate comportamentală se va realiza DUPĂ igienizarea măinilor prin folosirea substanţelor dezinfectante puse la dispoziţie la intrarea în ghişeu, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

Cererile şi împuternicirea, pot fi descărcate de la link-urile de mai jos (modele cereri), completate, listate şi semnate şi prezentate la ghişeu de către solicitanţi, fiind eliminat astfel, timpul de completare al acestora la momentul prezentării la ghişeul de eliberare al documentelor.

Modele de cereri

Tipizate PERSOANĂ FIZICĂ în vederea obţinerii certificatului de cazierul judiciar, respectiv a certificatului de integritate comportamentală:

-CERERE PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR PERSOANĂ FIZICĂ;

https://www.politiaromana.ro/files/subpages_files/pf_cerere_certificat_cu_timpi.doc

-CERERE PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE INTEGRITATE COMPORTAMENTALĂ.

https://br.politiaromana.ro/files/pages_files/20-03-12-01-31-00Cerere_adeverinta_integritate_comportamentala.doc

Tipizate PERSOANĂ JURIDICĂ în vederea obţinerii certificatului de cazierul judiciar:

-CERERE PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR PERSOANĂ JURIDICĂ;

https://www.politiaromana.ro/files/subpages_files/pj_cerere_certificat_cu_timpi.doc

-MODEL ÎMPUTERNICIRE PERSOANĂ JURIDICĂ.

https://www.politiaromana.ro/files/subpages_files/38_pj_model_imputernicire.doc

-în plus PERSOANA JURIDICĂ TREBUIE SĂ PREZINTE DOCUMENTELE CARE FAC DOVADA CALITĂŢII PERSONALITĂŢII JURIDICE (Certificatul Constatator emis de Registrul Comerţului, Actul constitutiv al persoanei juridice, Copia hotârârii judecatoreşti de dobândire a personalităţii juridice, alte acte normative precum Ordine de Ministru respectiv  Hotărâri de Guvern, etc).

”Pentru o eficientizare a activităţii de eliberare a documentelor menţionate, ar fi oportun ca persoanele solicitante să se prezinte la ghişeu cu documentele gata completate conform modelelor”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice (primării, instituţii din sistemul de învaţământ, sistemul de sănătate, sistemul de asistenţă socială), pot solicita de la I.P.J. Brăila - SERVICIUL CAZIER JUDICIAR STATISTICĂ ŞI EVIDENŢE OPERATIVE – documentul denumit Extras de pe Cazierul Judiciar, în baza consimţământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetăţeanul nefiind obligat să se prezinte la ghişeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea Certificatului de Cazier Judiciar.          

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite