Cum au terorizat trei fraţi proveniţi dintr-o familie dezorganizată elevii de la unul din cele mai cunoscute colegii din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Cei trei au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi îşi făcuseră un obicei din a jefui elevii care ieşeau de la cursuri. Asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni, un alt adolescent, elev la acelaşi colegiu, fusese rănit cu un cuţit tot de un adolescent, care i-a furat o sumă modică.

Măsurile anunţate de autorităţile locale din Brăila alături de Poliţie şi Poliţia Locală s-au dovedit total ineficiente după jaful comis asupra unui elev al Colegiul Naţional ”Gheorghe Munteanu Murogoci” în urmă cu câteva săptămâni.

Se stabilise atunci ca mai multe patrule de poliţişti şi poliţişti locali să patruleze zilnic în preajma instituţiilor de învăţământ pentru a-i descuraja pe cei care ar fi intenţionat să îi tâlhărească pe elevii care ieşeau de la cursuri.

Cu toate acestea, pe 7 februarie, un alt elev al colegiului amintit a fost victima unei tâlhării. Adolescentul a fost ameninţat cu bătaia şi i s-au furat doi lei. În urma verificărilor, poliţiştii locali au reuşit să stabilească identitatea agresorului.

Este vorba despre un copil de 12 ani. Ulterior, prin extinderea cercetărilor, s-a descoperit că şi ceilalţi doi fraţi ai minorului, de 10 şi 15 ani, erau implicaţi în acelaşi gen de fapte.

Numai în ultimele săptămâni, cei trei fraţi care provin dintr-o familie dezorganizată au comis patru tâlhării în Brăila, toate având loc asupra unor elevi, în zone centrale ale oraşului. Micii tâlharii au furat sume modice de bani şi ţigări. Poliţiştii locali i-au predat Poliţiei Naţionale pe cei trei minori, care îi cercetează acum pentru tâlhărie calificată.

„Pe 7 februarie, poliţiştii l-au identificat pe un minor, în vârstă de 12 ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind depistat în seara de 8 februarie de către poliţiştii de ordine publică pe raza municipiului Brăila. Minorul a fost condus la sediul poliţiei, unde a fost încredinţat părinţilor. Tatăl său a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată şi se continuă cercetările, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activităţi infracţionale. Totodată, în dimineaţa zilei de 10 februarie, minorul a fost predat de către poliţişti Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Brăila în vederea includerii sale într-un program de consiliere psihologică”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite