Crucea cu gărduleţ ajunsă în mijlocul străzii şi păzită cu străşnicie de primar: „Cât voi fi eu, nu va fi profanată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie postată de un brăilean pe reţelele sociale semnalează un caz bizar din satul Ţăcău, comuna Măraşu, Insula Mare a Brăilei, unde o cruce din fier tronează pe mijlocul unei străzi. O bună bucată din carosabil este scoasă astfel din uz, mai ales că în jurul crucii a fost montat şi un gard din fier forjat.

Pe fotografie este pusă eticheta „Doar în Brăila”, iar cel care a distribuit-o pe internet a ţinut să facă următoarea precizare: „De prin judeţ... Satul Ţăcău, comuna Măraşu, o cruce fix în mijlocul străzii”.

Nicolae Niţescu, primarul comunei Măraşu, confirmă faptul că pe o stradă din satul Ţăcău se află o cruce împrejumuită de un gard din fier forjat. Edilul nu vede nimic în neregulă, ba chiar se arată indignat că există cineva atât de deranjat de această situaţie încât care s-a apucat să posteze poze pe internet.

„Sunt mâhnit, nu am cuvinte... Nu înţeleg cine şi-ar putea dori să dispară această cruce şi de ce s-a ajuns la aşa ceva, să batjocorim pe internet un obiect sfinţit de Înalt Prea Sfiinţia sa Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos! Crucea aceasta se află pe locul respectiv din 2001 sau 2002, când ÎPS a sfinţit acel loc în vederea construirii unei biserici în satul Ţăcău, prima biserică a satului, de fapt, pentru că până la acea dată la Ţăcău nu s-a mai zidit un lăcaş de cult.

Construcţia bisericii a început câţiva ani mai târziu, iar aceasta s-a amplasat la circa 10 metri mai în lateral. Cu toate astea, crucea a rămas pe poziţia iniţială, pentru că era păcat să o mutăm de acolo, având în vedere că locul era deja sfinţit. Oricum, crucea nu încurcă pe nimeni, pentru că se află chiar în centrul localităţii, într-o piaţetă lată de 25 de metri. La ora actuală, ea se află la doar 5 metri distanţă de gardul bisericii pe care am construit-o cu banii Primăriei. Eu consider că tăierea acelei cruci ar fi ca o profanare a unui obiect sfinţit. Cât voi fi primar la Măraşu nu o să se întâmple aşa ceva...”, declară primarul Niţescu.

image

Cititi si

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite