Concubinele unor români săraci, ademenite în industria sexului şi forţate să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tinere şi adolescente au căzut pradă unei reţele de proxeneţi care le-a atras cu promisiunea unei vieţi de lux în Occident dacă acceptă să se prostitueze. Odată ajunse acolo, le-au fost reţinute actele şi au fost forţate să îşi vândă trupul aproape pe nimic, majoritatea banilor intrând în buzunarele proxeneţilor.

Tribunalul Brăila a plasat sub control judiciar patru persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism în formă continuată. Aurelian Gorgovan, Stan Cristian Gică, Vasilica Avram şi Tudoriţa Avram sunt acuzaţi că racolau tinere şi adolescente, pe care le exploatau sexual pe teritoriile mai multor state europene.

Liderul grupului identifica bărbaţi cu o situaţie materială modestă, dispuşi să-l ajute la desfăşurarea unor activităţi (conducători auto, mecanici) contra unor sume modice de bani. Acestor persoane li se oferea posibilitatea de a-şi stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale.

Cele două surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum şi alte persoane de sex feminin pe care le cunoşteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituţie practicată pe teritoriul Italiei.

Învăţate cum să se prostitueze

Ulterior, cei patru le iniţiau pe fete în activitatea de practicare a prostituţiei. 

”Inculpaţii se ocupau de achiziţionarea biletelor de călătorie ale persoanelor vătămate, pe care le însoţeau în Italia, unde le găzduiau într-un imobil şi le iniţiau în activitatea de practicare a prostituţiei, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate <<la stradă>>”, au stabilit anchetatorii.

De pe teritoriul României, liderul conducea întreaga activitate, fiind încunoştinţat telefonic de către concubina sa cu privire la program şi la sumele obţinute de fete din activitatea de prostituţie. Sumele de bani obţinute îi erau expediate individului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activităţii de proxenetism, utilizând diferite sisteme de transfer monetar.

Trezite la realitate după ce ajungeau în străinătate

Deşi proxeneţii lăsau impresia că înlesnesc tinerelor practicarea prostituţiei, în baza unei înţelegeri de împărţire în mod egal a banilor obţinuţi în acest mod, după ce fetele ajungeau în străinătate, membrii grupării le reţineau documentele de identitate, le luau aproape toţi banii sub pretextul diferitelor cheltuieli şi le cereau să respecte condiţiile oferite de ei, altele decât cele stabilite în România.

”În cazul în care tinerele refuzau să mai practice prostituţia în baza înţelegerilor iniţiale, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi jigniri, precum şi la pretinderea unor datorii deja achitate”, susţin procurorii DIICOT Brăila.

Pe 31 august 2020, procurorii DIICOT Brăila, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Brăila, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Brăila, în urma cărora au ridicat 11 telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tabletă, un DVR, înscrisuri şi carduri bancare. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum erau racolate româncele pentru cluburile de prostituţie din Elveţia. „Te obişnuiesc cu un stil de viaţă, de ajungi să te ceri singură”

România, pepiniera de prostituate a Europei. Metodele de racolare

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite