Cinci spectacole de excepţie la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre „Cum am învăţat să conduc", „Visul unei nopţi de gală", „Peatra din casă", „Lecţia" şi „Sosesc Deseară".

„Cum am învăţat să conduc" de Paula Vogel, în regia lui M. Chris Nedeea, se joacă astăzi de la ora 19.00 la Sala Studio. Piesa prezintă o poveste zguduitoare scrisă şi jucată în mod comic, despre supravieţuire văzută prin prisma relaţiei zbuciumate dintre un bărbat în vârstă şi o tânără.


„Visul unei nopţi de gală", un spectacol cu Alin Florea, regia Radu Nichifor, pe muzica şi textul lui Cornel Cristei se joacă, sâmbătă, la Sala Studio, de la ora 18.00.
Într-un decor minimalist, care incită la o participare directă, Alin Florea într-o plăcută simbioză cu Cornel Cristei, face o excelentă interpretare, reuşind să realizeze un one-man show.

Textul foarte bine articulat scoate la suprafaţă mizeriile din showbiz-ul românesc actual, marcând condiţia artistului în societate. Tot sâmbătă, dar de la ora 19.30, la Sala Mare se joacă piesa "Peatra din casă" de Vasile Alecsandri, în regia lui , Mircea Valentin. Spectacolul vodevil este plin de optimism, amuzament şi muzică. Duminică, de la ora 18.00 la Sala Studio se joacă "Lecţia" de Eugen Ionesco, în regia lui Ciprian Nicolăiasa.

Tot duminică, de la ora 19.30, la Sala Mare se joacă "Sosesc deseară" de Tudor Muşatescu, în regia lui Mihai Bisericanu. Piesa este o comedie blândă de provincie cu parfum de epocă. Puiu, student în Drept la Paris, este escrocat de o cocotă și, având nevoie de mai mulți bani, vine urgent acasă ca să îi ceară tatălui său, numai că acesta este neînduplecat: nici un ban în plus!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite