Centrul de Excelenţă al Inspectoratului Şcolar Brăila devine funcţional începând de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În centrul de excelenţă vor studia elevii cu rezultate deosebite la învăţătură
În centrul de excelenţă vor studia elevii cu rezultate deosebite la învăţătură

Centrul va funcţiona în cinci unităţi şcolare din municipiu şi în trei din judeţ. Proiectul se adresează elevilor care fac performanţă şcolară, iar profesorii care îşi vor desfăşura activitatea în centru vor fi plătiţi cu ora pe statul de plată al şcolii unde activează.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila va deschide sâmbătă, 23 octombrie, Centrul de Excelenţă pentru Tinerii Capabili de Performanţă.

Acesta va funcţiona în 8 unităţi şcolare, sub coordonarea ISJ Brăila - Măxineni, Însurăţei şi Ianca, unde sunt arondaţi elevii din mediul rural, şi la Colegiile Naţionale "N. Bălcescu" şi "Gh. M. Murgoci", şcolile "Fănuş Neagu", "Ion Creangă" şi "Mihai Eminescu", în municipiu.

"Am făcut aceste arondări pe locaţii deoarece aceste şcoli au, în primul rând, o experienţă în organizarea de olimpiade şi concursuri, demonstrată de-a lungul anilor, au elevi care participă la olimpiade şi concursuri, în număr majoritar şi, nu în ultimul rând, au şi poziţia strategică în oraş pentru a permite elevilor să ajungă cât mai uşor la destinaţiile respective", a declarat inspectorul şcolar general, Viorel Botea.

Activitatea Centrului de Excelenţă se va desfăşura pe mai multe paliere. În mediul rural având ca obiectiv creşterea calităţii actului educaţional prin activităţi de pregătire a elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a, pentru examenul de evaluare naţională, iar în mediul urban, obţinerea de rezultate mai bune la olimpiade şi concursuri şcolare.

Un aspect important este că toţi elevii din mediul rural, cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri, pot participa la activitatea de la Brăila, în locaţiile centrului de excelenţă.

Activitatea centrului se va desfăşura sâmbăta, între orele 9.00 - 11.00 şi 11.00 - 13.00, pe grupe, fiecare având maxim 25 de elevi. În cazul în care numărul doritorilor va fi mai mare, se va proceda la o selecţie a lor, prin testarea cunoştinţelor.

Viorel Botea a precizat că acest Centru de Excelenţă este destinat performanţei şcolare, pentru sprijinirea elitelor brăilene şi nu reprezintă un loc de meditaţii gratuite pentru oricine.

Potrivit inspectorului şcolar general, vor fi sute de profesori implicaţi în acest proiect, modalitatea de remunerare fiind plata cu ora, pe statul de plată al şcolii unde activează.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite