Brăileni arestaţi pentru înşelăciune prin Metoda „Accidentul”. Unul dintre ţepari era deja în arestul IPJ Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dosarul ce+i are ca învinuiţi pe C.Ştefan (23 de ani), P.Laurenţiu (22 de ani), Z.Marian (22 de ani), P.Ioan (26 de ani), G.Petruş (26 de ani) şi M.Dănuţ (26 de ani), toţi din Brăila, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, aceştia au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care a promovat-o la Judecătoria Brăila.

Instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pe numele inculpaţilor G.Petruş şi M.Dănuţ, iar împotriva inculpaţilor Z.Marian, C.Ştefan, P.Laurenţiu şi P.Ioan, s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 zile.

"Reamintim că, în ziua de 4 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, desfăşurând activităţi investigative, i-au identificat şi prins pe brăilenii C.Ştefan (23 de ani), P.Laurenţiu (22 de ani), Z.Marian (22 de ani) şi P.Ioan (26 de ani), suspectaţi de comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”", ne-a declarat ipp Jenel Sogor, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

În fapt, aceşti tineri, în cursul lunii iunie 2013, au ridicat prin servicii de transfer rapid (Western Union şi Money Gram) sume de bani transferate de părţi vătămate, domiciliate în Brăila, în urma apelurilor telefonice primite de la presupusul „avocat”, care, sub pretextul unui accident rutier fictiv în care ar fi fost implicate rude ale acestora, le solicita diferite sume de bani necesare pentru a despăgubi familiile aşa-ziselor victime.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că activitatea infracţională era coordonată de G.Petruş (26 de ani), brăilean deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Acesta se dădea drept avocatul din oficiu al rudelor implicate în accident şi determina victimele să depună sumele de bani în anumite  conturi pe numele celor patru tineri.

S-a stabilit că la comiterea infracţiunilor a participat şi taximetristul D.Nicuşor (28 de ani), din Brăila, care avea rolul de a-i transporta deţinutului banii obţinuţi din înşelăciuni, pe care îi primea de la învinuitul de 23 de ani, în prezent acesta fiind căutat de poliţişti în vederea audierii.

"Judiciariştii au mai stabilit că M.Dănuţ (26 de ani), în prezent arestat preventiv în altă cauză, la data de 12.05.2013, tot la îndemnul lui G.Petruş, a ridicat prin serviciul Money Gram o anumită sumă de bani trimisă de o brăileancă, care a fost înşelată prin aceeaşi metodă", a adăugat Jenel Sogor.

Valoarea totală a prejudiciului creat se ridică la suma de peste 12.000 de lei.

A fost începută urmărirea penală împotriva celor şase,  primii patru fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite