Brăila:S-a deschis primul Centru Judeţean Biblionet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nică Măciucă a învăţat tainele computerului la 57 de ani
Nică Măciucă a învăţat tainele computerului la 57 de ani

La sediul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati" a fost inaugurat Centrul Regional Biblionet. La eveniment au fost prezenţi directorul bibliotecii, Dragoş Neagu, secretarul CJ, Nicu Filote şi reprezentanţii Fundaţiei Irex (International Research & Exchanges Board): Paul Andre Baran, director Programul Biblionet pentru România şi Scott Anderson, director adjunct.

Programul Biblionet este susţinut de către Fundaţia Bill and Melinda Gates, care a oferit pentru România suma de 27.000.000 de lei.

Valoarea echipamentelor şi a softurilor obţinute de Biblioteca „Panait Istrati", ca donaţie, prin Biblionet, însumează 120.168 lei. Tot Biblioteca „Panait Istrati" a coordonat includerea a 25 de biblioteci din judeţ în acest program.

Biblioteca din Cazasu a fost dotată cu 11 calculatoare conectate la internet, care atrag deja localnicii şi nu numai. „Avem în jur de 70 de utilizatori pe zi, de la copii până la oameni de peste 60 de ani", ne-a spus bibliotecara Eugenia Capotă.

„Eu fac şcoala de şoferi la Brăila şi am aflat de la un coleg despre posibilităţile de aici. Eu sunt din Oancea şi vin aici pentru internet. Până acum nu prea ştiam cum se foloseşte, dar am învăţat şi acum aş dori să-mi iau şi eu un calculator", ne-a povestit Nică Măciucă, 56 de ani.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite