Autobuze noi şi staţii moderne în tot oraşul, chiar de anul viitor. Anunţul făcut de primarul Brăilei, la Forumul pentru Mobilitate Durabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Brăilei are planuri mari în ceea ce priveşte rentabilizarea şi modernizarea transportului public de călători de pe raza municipiului. Cumpărarea de autobuze noi, staţii moderne, realizate în cooperare cu firme private, automate de bilete de ultimă generaţie, toate acestea ar trebui realizate chiar de anul viitor, dacă promisiunile lui Marian Dragomir vor fi respectate.

„Anul viitor, în ianuarie, vom majora capitalul social al societăţii Braicar, cu scopul de a cumpăra 20 de noi autobuze de capacitate medie. Din fonduri proprii, vom achiziţiona automate de bilete noi şi analizăm posibilitatea de modernizare a celor existente. Staţiile de autobuz vor reprezenta o prioritate şi vom contacta societăţi comerciale care să susţină financiar montarea unor staţii noi şi moderne de autobuz, primind în schimb dreptul de a-şi promova reclame în aceste staţii”, a declarat Dragomir.

Anunţul acestuia a fost făcut în cadrul Forumului pentru Mobilitate Durabilă şi Dezvoltare Metropolitană, eveniment desfăşurat, miercuri, în aula Facultăţii de Inginerie Brăila. Forumul a fost organizat de Asociaţia pentru Mobilitare Urbană şi ETL Mobility Cluster, sub auspiciile Uniunii Internaţionale de Transport Public şi Federaţiei Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România. Co-organizatori au fost Consiliile Judeţene şi Primăriile municipiilor Brăila şi Galaţi, cu sprijinul „Braicar” SA şi „Transurb” SA.

Au fost dezbătute atât problemele întâlnite în prezent cât şi proiectele şi oportunităţile în materie de mobilitate metropolitană din România. Discuţiile s-au axat, totodată, şi pe necesitatea unei planificări urbanistice şi a unei dezvoltări teritoriale dedicate facilitării unei mobilităţi inteligente şi durabile.

Cititi si

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite