42 de elemente de muniţie rămase din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, distruse în poligon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii ISU Brăila au folosit exploziv pentru distrugerea muniţiei Foto: arhivă Adevărul
Reprezentanţii ISU Brăila au folosit exploziv pentru distrugerea muniţiei Foto: arhivă Adevărul

Pe 30 mai, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, a organizat şi desfăşurat, în poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, rezultate în urma asanării terenului pe teritoriul judeţului în acest an.

Au fost distruse 42 elemente de muniţie rămase din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, fiind vorba de trei proiectile explozive, calibrul 76 mm, un proiectil exploziv, calibrul 37 mm, o grenadă de război defensivă, o grenadă de exerciţiu defensivă fără încărcătură, un cartuş de infanterie, calibrul 7,62 mm, 35 de capse de cartuş şi 7,72 grame de pulbere pentru cartuş. Pentru distrugerea acestora s-a folosit aproximativ 1,2 kilograme de exploziv.

”Paza transportului şi asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrărilor de distrugere au fost asigurate de un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Brăila”, a precizat locotenent colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

                                                                                                                                                                                  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite