19 permise de conducere suspendate şi şapte certificate de înmatriculare retrase în doar două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi şoferi au rămas fără permis din cauza vitezei excesive cu care circulau Foto: arhivă Adevărul
Mulţi şoferi au rămas fără permis din cauza vitezei excesive cu care circulau Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii brăileni au stabilit un nou record la permisele de conducere suspendate pentru abateri rutiere. Pe primele locuri în topul contravenţiilor se găsesc viteza excesivă, neacordarea de prioritate pentru pietoni şi maşinile care au acest drept şi nerespectarea culorii roşii a semaforului.

În acest weekend, poliţiştii rutieri din Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

”Poliţiştii au constatat 266 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 156.000 de lei, au ridicat în vederea suspendării 19 permise de conducere şi au retras şapte certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Oamenii legii au deschis şi un dosar penal pe numele unui tânăr pentru o faptă mai rar întâlnită în trafic. Pe 22 octombrie, un tânăr de 17 ani din satul Târlele-Filiu, judeţul Brăila, în timp ce conducea o bicicletă pe raza localităţii, din cauza stării de ebrietate în care se afla, a pierdut controlul bicicletei şi a căzut, lovindu-se cu capul de carosabil.

”Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila. Pentru că s-a autoaccidentat, tânărul s-a ales acum cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite