Un patron vrea să preia tramvaiele din Botoşani în locaţie de gestiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul de la Microbuzul SRL vrea cu orice preţ să administreze şi transportul în comun cu tramvaiul. Dumitru Balan cere din nou municipalităţii să preia societatea de transport în comun , Eltrans.

Dacă până acum dorea să cumpere de la Consiliul Local pachetul majoritar de acţiuni de la Eltrans, acum patronul de la Microbuzul va propune preluarea societăţii prin semnarea unui contract în „locaţie de gestiune".  Dumitru Balan susţine că dacă va prelua Eltransul va rentabiliza transportul public din oraş.

În primul rând călătorul va putea circula cu un singur bilet atât pe liniile de tramvai cât şi pe cele de microbuz. Acesta este un maren avantaj. Deasemeni, pot garanta că societatea nu va mai înregistra pierderi şi va avea un profit mai mare decât are acum.", a spus Dumitru Balan, patronul de la Microbuzul SRL.

Dumitru Balan recunoaşte că este interesat şi de subvenţia acordată de Primărie societăţii Eltrans. Primăria subvenţionează doar călătoriile cu tramvaiul  şi nu şi pe cele cu  Microbuzul, lucru considerat incorect de către Balan care susţine că municipalitatea trebuie să trateze în mod egal călătorii, indiferent de ce mijloc de transport aleg.   Anul trecut Eltrans a primit din bugetul local subveţii de peste  1,75 milioane de lei şi a înregistrat un profit puţin peste o sută de mii de lei.

Municipalitatea nu respinge ideea patronului de la Microbuzul SRL.  „Am avut o discuţie cu Dumitru Balan în sensul ăasta. A fost mai degrabă o solicitare verbală din partea dumnealului. Aşteptăm să facă şi o cerere scrisă în acest sens şi după ce o vom analiza vom veni şi cu un răspuns. Trebuie să vedem exact ce propune el", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite