Şapte drumuri înzăpezite la Botoşani. Gerul şi viscolul fac legea în nordul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsoare şi viscol în judeţul Botoşani FOTO Adevărul
Ninsoare şi viscol în judeţul Botoşani FOTO Adevărul

Ninsoarea şi viscolul din ultimele 48 de ore au reuşit să paralizeze şase artere rutiere judeţene şi una naţională. Drumarii lucrează zi şi noapte iar un oraş din nordul judeţului este pur şi simplu izolat în troiene.

Deşi până vineri seara iarna nu a creat probleme autorităţilor din Botoşani, viscolul şi ninsoarea s-a înteţit în timpul nopţii iar şapte drumuri au fost blocate. Este vorba de drumurile judeţene: DJ 294 A de la Panaitoaia, DJ 293 Dumeni-Havârna-Mileanca-Puţureni, DJ 291 D Oroftiana şi Baranca, DJ 282 Dângeni-Hăneşti şi DJ 291 C către Fundu Herţii. Alături de acestea oraşul Darabani este izolat în nămeţi după blocarea drumului naţional DN 29 A Dorohoi-Darabani-Rădăuţi Prut.  

Cu toate acestea autorităţile susţin că situaţia nu este deocamdată disperată, lucrând în permanenţă la deblocarea drumurilor. Cea mai mare problemă este însă viscolul, Botoşaniul intrând sub incidenţa codului galben de viscol sâmbătă, fiind înregistrate viteze ale vântului ce variază între 50 şi 60 de kilometri pe oră.  ”Dacă nu ar fi viscol nu ar fi drumuri închise. Formează suluri pe carosabil, mai ales în câmp deschis. Ne descurcăm până la urmă”, a precizat Sorin Clim, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani. 

Totodată la Botoşani s-a instalat de două zile şi gerul, cele mai mici temperaturi fiind înregistrate în nordul judeţului inclusiv la Darabani, termometrele indicând -20 de grade Celsius. Iar conform datelor oferite de meteorologi Indicele de Răcire va depăşi pragul critic. Autorităţile recomandă şoferilor să renunţe la călătoriile în judeţ, fiindcă se circulă în condiţii de iarnă iar porţiunile de şosea din nordul judeţului sunt restricţionate maşinilor ce depăşesc 3,5 tone. 

Până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de persoane sinistrate. A fost doar o singură intervenţie cu şenilata de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în cazul unui bolnav ce trebuia transportat de urgenţă la spital. În municipiul Botoşani nu au fost înregistrate probleme deşi a nins aproape non-stop.

citiţi şi:

Temerarii de la Off-Road Dobrogea, plecaţi să ajute la deszăpezire, au fost recuperaţi dintre troiene de Armată

Încă un copil de 2 ani dintr-o localitate înzăpezită, dus la medic cu autoşenila

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite