„Mă rog la Cel de Sus să ne aducă lumină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcela îşi ajută cele două fiice să-şi facă lecţiile la lumina lumânării
Marcela îşi ajută cele două fiice să-şi facă lecţiile la lumina lumânării

Marcela, o botoşăneancă de 37 de ani, caută sprijin la Divinitate ca să nu rămână pe drumuri cu cele două fete. Împovărate de datoriile de mii de lei la utilităţi şi la chirie, mama şi cele două fiice abia supravieţuiesc de la o zi la alta.

Doi-trei cartofi pe masă, o pâine şi multă dragoste. Aşa va fi aşteptat Moş Crăciun , la lumina lumânării, într-o locuinţă din cartierul ANL  al Botoşaniului.

Diana are şapte ani şi a început clasa I făcând bastonaşe la lumina lumânării. Fetiţa, împreună cu sora ei Georgiana (14 ani), se grăbesc să-şi facă lecţiile la lumina zilei, ca să nu consume inutil lumânările.

Nu au curent electric şi nici gaz, iar datoriile s-au adunat şi la chirie. Din prima jumătate a lui 2008, cu tot cu penalităţi, familia are de plătit mai bine de 7.000 de lei. La ultimul termen, din 4 decembrie, al procesului cu SC Locativa SRL (administratorul locuinţelor ANL) Marcela, mama fetelor, nu s-a prezentat. Îi este frică să nu afle că vor fi aruncate în stradă.

Tatăl fetelor a plecat şi a uitat de ele

Au fost debranşate de la utilităţi încă din luna septembrie, din cauza datoriilor de aproape 2.000 de lei. Singura sursă de venit este salariul de femeie de serviciu al Marcelei şi alocaţia fetelor:  nici 600 de lei. Tatăl fetelor e plecat în străinătate. Degeaba i s-au plâns fetele la telefon că e frig şi întuneric acasă. Ultimii bani, trimişi în octombrie de tatăl lor, 150 de euro, au acoperit doar cheltuielile de început de an şcolar.

„În septembrie, soţul trebuia să plătească curentul şi gazul, înainte să plece la muncă în străinătate. Mi-a spus că a plătit, dar a luat şi banii. Când am vorbit cu el mi-a spus că nu are cum să muncească pentru noi. Mă rog la Cel de Sus să ne aducă lumină în casă“, a spus Marcela, cu lacrimi în ochi.

Seară de seară, fetele îşi pun fesul şi geaca pentru a suporta frigul din casă cât mai uşor. Hainele groase primite de prin vecini le-au prins tare bine. „E frig în casă. Trebuie să-mi fac lecţiile la lumânare de multe ori, să citesc. Mă ustură ochii uneori. Nu reuşesc tot timpul să-mi iasă temele aşa bine. Profesorii nu ştiu de ce, pentru că nu le-am spus care este situaţia acasă“, a spus Georgiana.

Cei care vor să le ajute pot intra în contact cu familia prin intermediul redacţiei „Adevărul de Seară“ Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite