La noapte se schimbă ora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

În această noapte trecem la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Vezi aici care sunt implicațiile schimbării orei.

       România trece, în această noapte, de la ora de vară la ora de iarnă. Astfel că, ora 04:00 va deveni ora 03:00 , iar ziua de duminica, 30 octombrie, va deveni cea mai lungă zi din an, de 25 de ore. Iar dacă pentru cei mai mulți, schimbarea orei înseamnă o oră în plus de somn, cei care au planificate călătorii cu trenul, este bine să știe că mersul trenurilor nu se modifică.

       Astfel că, potrivit unui comunicat remis de către CFR Călători,"Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 29 / 30 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00". Totodată, reprezentanții CFR precizează că "trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație".

       Schimbarea orei, care se efectuează de două ori pe an, este reglementată de o directivă europeană, care stabileşte drept data modificării ultima duminică din luna martie respectiv ultima duminică din luna octombrie. Astfel că ora oficială de iarnă va rămâne valabilă pănă în ultima duminică din luna martie a anului viitor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite