Judeţul din România lăsat pradă iernii. Zeci de maşini au ieşit în decor, o femeie de 34 de ani şi-a pierdut viaţa, iar drumarii sunt acuzaţi de ineficienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numeroase autoturisme au ajuns în şanţurile de la marginea drumului FOTO RADAR BOTOŞANI OFICIAL( control trafic)
Numeroase autoturisme au ajuns în şanţurile de la marginea drumului FOTO RADAR BOTOŞANI OFICIAL( control trafic)

În judeţul Botoşani, autorităţile au fost şi în acest an luate prin surprindere de iarnă. Prima zăpadă serioasă din acest an a avut consecinţe dezastruoase. Zeci de maşini au ajuns în şanţuri din cauza zăpezii necurăţate, o femeie de 34 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte şapte persoane au ajuns în stare gravă la spital. Totodată, pe porţiuni întinse de drum naţional au avut loc blocaje rutiere. Autorităţile dau vina pe drumari.

Incompetenţă crasă şi bătaie de joc la Botoşani. Şi în acest an prima ninsoare serioasă a prins autorităţile pe picior greşit. Drumurile naţionale în special nu au fost curăţate eficient, s-au produs blocaje în trafic iar cozile de maşini se întindeau pe kilometri întregi. 

Mai mult decât atât din cauza zăpezii lăsată pe carosabil s-au produs zeci de accidente rutiere. În special este vorba despre autoturisme ieşite în decor dar şi de un accident deosebit de grav, cu şapte răniţi şi o femeie de 34 de ani decedată pe loc. Autorităţile dau vina pe drumari pentru dezastrul de pe drumurile judeţului. 

Zeci de maşini în şanţuri şi blocaje rutiere

Luni, de la primele ore ale dimineţii a nins aproape fără oprire, până marţi dimineaţă. Deşi niciun drum nu a fost închis din cauza troienelor de zăpadă, situaţia pe şosele a fost catastrofală. Propriu-zis şoferii au avut noroc că nu a viscolit dar şi fiindcă temperaturile nu au scăzut sub zero grade. În caz contrar din punct de vedere rutier, probabil, judeţul ar fi fost blocat. Pe tot parcursul zilei carosabilul a fost acoperit cu zăpadă iar zeci de autoturisme au ieşit în decor. Unii şoferii s-au răsturnat în şanţurile de la marginea drumului după ce au derapat pe zăpadă sau pur şi simplu nu au mai văzut marcajele. 

În unele zone, din cauza traficului greu s-au produs blocaje, precum cel din zona Zăiceşti sau Copălău, pe drumul către Iaşi, cozile de maşini întinzându-se pe câţiva kilometri. Şoferii dar şi autorităţile i-au acuzat pe drumari că nu au intervenit eficient. Mai precis în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă inclusiv şefii de la Poliţie au precizat că nu s-a intervenit eficient pe drumuri. ”Către Dorohoi, nu s-a acţionat deloc corespunzător. Stratul de zăpadă a fost mare. Nu s-a intervenit deloc bine.”, a precizat şi comandantul IPJ Botoşani. Inclusiv prefectul judeţului i-a reproşat lui Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Botoşani că drumarii nu-şi fac treaba. 

Accident mortal pe zăpadă

Tot în cursul zilei de luni, la Botoşani, pe drumurile acoperite de zăpadă a avut loc şi un accident mortal. Mai precis între localităţile Botoşani şi Flămânzi în zona Zăiceşti. Un şofer aflat la volanul unei Dacii s-a izbit frontal de un microbuz. Bărbatul de 51 de ani a pierdut controlul volanului, a derapat şi a intrat pe contrasens unde s-a izbit de microbuzul care circula regulamentar. 

Microbuzul s-a răsturnat pe câmp în timp ce Dacia a fost distrusă aproape în totalitate. În urma accidentului, o femeie de 34 de ani, pasager în autoturism a murit. Şoferul dar şi alte trei persoane aflate în Dacie au fost duse de urgenţă la spital. Pe lângă acestea, trei pasageri ai microbuzului au fost la rândul lor preluaţi de o ambulanţă.

Şefii de la salubrizare s-au împrumutat de sare

Mai mult decât atât, ieri în plină avertizare de cod galben, societatea subordonată Consiliului Local, însărcinată cu deszăpezire a anunţat că nu are în stoc material antiderapant suficient. Informaţiile au fost şocante pentru reprezentanţi municipalităţii. Şefii de la salurbizare s-au împrumutat de sare pentru a face faţă situaţiei. Marţi vremea s-a încălzit iar ninsoarea s-a oprit, salvând practic judeţul Botoşani de la un veritabil dezastru. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Iarna pe uliţele Bucureştiului

Gerul trimite oamenii străzii în centrul de zi al Primăriei Buzău

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite