Garderoba, reînnoită din bazar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din bazar  susţin că oamenii cumpără marfa lor datorită preţurilor mici pe care le practică.

Cu nici 200 de lei, botoşănenii îşi pot înnoi garderoba de iarnă de la bazar. Chiar dacă shopping-ul nu mai reprezintă în această perioadă una dintre principalele preocupări ale botoşănenilor, faţă de alţi comercianţi, vânzătorii din bazar nu se pot plânge de lipsa clienţilor. Atuul lor, spun ei, îl reprezintă preţurile convenabile.


„Se caută cel mai mult paltonaşele, gecile şi avem preţuri de la 70 până la 150 de lei. Pentru iarnă, botoşănenii ies ieftin dacă-şi fac cumpărăturile de aici. De asta mai vin pe la noi. Au scăzut şi la noi vânzările şi e destul de greu, însă pentru că preţurile sunt mai mici botoşănenii ne mai calcă pragul faţă de alte magazine“, a declarat Maria Niţă, comerciant în Bazarul „Tati“ din municipiul Botoşani. 


Cel mai aglomerat este în zilele de weekend şi de sărbători. Atunci botoşănenii colindă standurile din bazar în căutarea produsului preferat care să fie atât ieftin, cât şi de calitate.


Preţuri se negociază


Spre deosebire de alte magazine, în bazar, circa 90% din comercianţi sunt dispuşi să mai negocieze la preţ. Adaosul comercial practicat de vânzătorii din acest sector este de maximum 50%. Aceştia susţin că aceleaşi produse se pot găsi în alte zone din oraş, însă la preţuri mai mari. Alte magazine practică adaosuri de 80-100% şi chiar 200%, iar acest aspect vine în avantajul comercianţilor din bazar. Ei acaparează cumpărătorii care vor să mai strângă cureaua pe timp de criză.


„Am venit să-mi cumpăr o pereche de blugi şi o geacă pentru că am de unde alege, iar preţurile sunt mai accesibile. Am reuşit să obţin şi o reducere de 10 lei la geacă. În ultimul timp, aproape toate hainele le cumpăr de aici pentru că mai fac economii. Cu aproximativ o sută de lei reuşesc să-mi iau două sau chiar trei lucruri. Celelalte magazine au preţuri cam mari“, a declarat Cristina Borză, cumpărător.


Second-hand-urile, o altă opţiune


Cei care nu-şi permit să facă cumpărăturile nici în bazar au o altă soluţie care să nu le afecteze prea mult bugetul: second-hand-urile. Astfel, cu câţiva lei, botoşănenii reuşesc să-şi completeze garderoba de iarnă cu haine vândute la kilogram.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite