FOTO Sute de botoşăneni au ieşit în stradă pentru Earth Hour. Aceştia au străbătut străzile oraşului cu pancarte şi au scandat mesaje ecologiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Botoşani s-a înscris alături de încă 12 oraşe din România la concursul de protejare a mediului Earth Hour. Ca să fie siguri că vor câştiga titlul de capitală Earth Hour, botoşănenii s-au mobilizat şi au ieşit cu sutele pe străzile municipiului cu pancarte şi sloganuri ecologiste. Eart Hour cea mai mare manifestară voluntară de protecţie a mediului din istorie a fost programată pe 29 martie.

Campania-concurs Earth Hour se desfăşoară anual sub egida organizaţiei de protecţie a mediului WWF şi are ca scop tragerea unui semnal de alarmă în rândul populaţiilor lumii de a conserva natura şi echilibrul ecologic. Câştigătoarea concursului desemnată pe fiecare ţară în parte, va desemna în mod simbolic pe 29 martie, capitala Earth Hour( Ora Pământului). 

În România pentru acest titlu s-au înscris în competiţie 13 oraşe: Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Salonta,Brăila, Bucureşti,Panciu,Râmnicu Vâlcea,Satu Mare , Sighişoara,Tulcea şi Botoşani.  

Câştigătoarea va fi desemnată în funcţie de activităţile desfăşurate cu scop ecologist sau pentru a învăţa lumea să păstreze ecilibrul în natură. Pentru a fi siguri că îşi adjudecă titlul de ă Earth Hour, sute de elevi din Botoşani au ieşit astăzi în stradă. Au organizat un marş prin tot municipiul cu plecare din Parcul ”Mihai Eminescu”. 

image

Elevii erau înarmaţi cu pancarte pe care erau trecute mesaje ecologiste şi au strigat sloganuri de genul:  ”Ora pământului! Salvaţi planeta”.  Ecologiştii însoţiţi de profesori s-au oprit în faţa Prefecturii. Alături de elevi au participat la marş şi practicanţi de arte marţiale. 

Earth Hour în acest an a fost planificată pe data de 29 martie.  La Botoşani miercuri, joi, vineri şi sâmbătă vor fi organizate şi alte tipuri de activităţi dedicate Earth Hour, printre care colectarea de gunoaie şi spectacole de teatru.

citiţi şi:

Bistriţa intră iar în competiţia pentru Capitala Earth Hour. Municipalitatea a pregătit spectacol cu foc şi concert

Satu Mare s-a înscris în competiţia pentru Capitala Earth Hour 2014

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite