Focuri de armă trase de poliţişti pentru prinderea unui şofer care conducea băut şi nu a oprit

0
Publicat:

  Poliţiştii din Botoşani au tras, duminică dimineaţă, cinci focuri de armă pentru a opri un şofer care a refuzat să oprească la semnalele lor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Foto Daniel Guță
Foto Daniel Guță

Potrivit sursei citate, poliţiştii Biroului rutier din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au decis să îl oprească pe şoferul respectiv pe motiv că acesta „conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului şi patinarea roţilor motoare”.

„Întrucât acesta nu s-a conformat, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, pe o distanţă de câţiva kilometri, până la ieşirea din localitatea Răchiţi, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localităţii, moment în care poliţiştii au executat cinci focuri de avertisment, în plan vertical şi înspre pneuri. În urma utilizării armamentului nu au rezultat victime sau pagube materiale”, a precizat Nenişcu, potrivit Agerpres. 

Tânărul aflat la volan, în vârstă de 23 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal şi conducere pe sensul opus de mers.

De asemenea, faţă de el a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite