Femeie împușcată mortal de soț, cu o armă cu aer comprimat. Proiectilul metalic s-a oprit în gâtul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din județul Botoșani a murit împușcată de soț. Bărbatul suține că a descărcat arma din greșeală. Pușca cu aer comprimat nu era autorizată fiind adusă din altă țară.

Bărbatul a fost reținut FOTO Adevărul
Bărbatul a fost reținut FOTO Adevărul

Tragedia a avut loc în satul Hilișeu-Crișan, comuna Hilișeu Horia, județul Botoșani, în seara zilei de luni, 4 septembrie 2023. Un sătean de 50 de ani petrecea seara alături de soția sa, de aceeași vârstă. La un moment dat, bărbatul a scos o pușcă cu aer comprimat, din categoria celor utilizate la tir cu arma și cel mai probabil a încercat să o curețe sau să o regleze. În acel moment, arma s-a descărcat.

Proiectilul metalic aflat de țeavă a lovit-o pe femeia care se ocupa de cele casnice, în apropierea bărbatului. Impactul a fost foarte puternic, de aproape, proiectilul lovind victima direct în gât. Botoșăneanca s-a prăbușit fără suflare, decesul fiind aproape instantaneu. Cea care a anunțat ambulanța a fost fiica celor doi soți, o tânără de aproximativ 20 de ani.

La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD. Medicii nu au putut decât să constate decesul femeii de 50 de ani.

În gospodăria de la Hilișeu Crișan a ajuns și Poliția care a început imediat investigațiile. Din primele cercetări s-a constatat că arma cu aer comprimant era deținută ilegal. Mai precis, era adusă din altă țară de o cunoștință a bărbatului. Săteanul o utiliza pentru a speria animalele sălbatice, cel mai adesea mistreții, care amenințau recoltele din zonă. Teoretic, arma nu este letală și era folosită pentru tir, însă trebuia supusă autorizării.

Bărbatul se află în stare de șoc, mai ales că soții se înțelegeau foarte bine - din ce spun cei care îi cunosc.

În momentul de față, Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și pentru uz de armă fără drept. Cercetările continuă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite