Fc Botoşani scapă de zona retrogradării cu o victorie chinuită împotriva lui ACS Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Botoşani intrase deja în zona retrogradării după 11 înfrângeri consecutive în campionat. După o victorie cu FC Braşov, echipa botoşăneană mai avea nevoie de încă trei puncte acasă pentru a ieşi din zona periculoasă a clasamentului. A reuşit să le obţină pe stadionul Municipal cu ACS Timişoara, dar chinuit, deşi avea doi oameni în plus pe teren. La un moment dat timişorenii în nouă oameni erau să egaleze.

FC Botoşani a disputat sâmbătă al doilea meci consecutiv pe teren propriu din ultima săptămână. După un tur în care capitulase în liga I prin 11 înfrângeri consecutive Fc Botoşani cu nouă achiziţii şi un alt staff tehnic a început cu dreptul. O victorie cu Fc Braşov pe Municipalul din Botoşani. 

A urmat sâmbătă de Ziua Femeii meciul cu ACS Timişoara, tot acasă. Botoşănenii aveau nevoie de victorie ca de aer. Au chemat până şi pe reprezentantele sexului frumos să îi susţină, oferind gratuitate femeilor pe stadion de 8 martie. Meciul a început în forţă pentru botoşăneni presând poarta bănăţenilor prin incursiunile pe dreapta ale fundaşului lateral Andrei Patache şi ale mijlocaşului lituanian Aurimas Vertelis. 

Aceştia centrează pe bandă rulantă, forţându-i la maxim pe uriaşii din careul Timişoarei. Nu se concretizează nicio ocazie însă. Nici măcar şutul năpraznic trimis de mijlocaşul Botoşaniului, Gabriel Vaşvari în minutul 14, de la 16 metri la câţiva milimetri de poarta apărată de Simoes. După o minune făcută de portarul Botoşaniului  ,”ex pandurul”  Lazăr,  în faţa atacantului timişorean Szekely, meciul i-a o altă turnură . 

Popovici sare la cap cu mijlocaşul Botoşaniului, fostul stelist Marius Croitoru şi îi aplică un cot în cap. Jucătorul Botoşaniului se prăbuşeşte plin de sânge şi are nevoie de îngrijiri medicale. Centralul îi arată cartonaşului lui Popovici iar Timişoara rămâne în 10 oameni. După reluarea jocului, Fc Botoşani atacă în valuri. În minutul 25 Aurimas Vertelis marchează după o centrare de pe partea dreaptă. Golul este anulat însă, tuşierul motivând un fault în atac.

Hadnagy

image

, Bordeanu şi Vaşvari trag la poarta lui Simoes, fără rezultat însă. Dominarea Botoşaniului nu se concretizează în prima repriză. 

În actul secund echipa gazdă mai primeşte un nesperat ajutor. ACS Timişoara rămâne în 9 oameni. Fundaşul Nicolas Gorbsov este eliminat după un fault criminal împotriva aceluiaşi Croitoru: o talpă pusă direct pe tibia mijlocaşului de la Botoşani. Au trecut cinci minute şi abia atunci FC Botoşani deschide scorul prin Gabriel Vaşvari. Golul este de senzaţie. O „torpilă” de la aproape 30 de metri pe colţul lung. Simoes portarul timişorenilor a fost doar spectator la această execuţie. 

După încă un gol anulat pentru offsaid, înscris de atacantul botoşănenilor Aco Stojkov, FC Botoşani ”se stinge”. Deşi are doi oameni în plus, echipa nu mai are forţa să atace poarta timişorenilor. Jucătorii se ”bâlbâie” şi nu mai reuşesc să lege jocul. Mai mult decât atât timişorenii sunt la un pas de egalare după o lovitură de colţ şi cer 11 metri după ce un jucător al Botoşaniului ar fi pus mâna pe minge în careu. Cu mari emoţii Botoşaniul obţine victoria şi iese din zona retrogradării. 

Nemulţumiţi au fost însă şi spectatorii dar şi oficialii clubului. ”  Astăzi, din minutul 80 ne-am pierdut luciditatea şi am dezamăgit spre final printr-un joc modest. N-am ştiut să gestionăm omul în plus nici în prima, nici în a doua repriză.Am văzut foarte multe jocuri din fotbalul intern şi european în care cu un om în plus nu poţi tranşa rezultatul în favoarea ta”, a precizat Cornel Şfaiţer unul dintre finanţatorii echipei Fc Botoşani. Etapa viitoare Botoşaniul va înfrunta în deplasare FC Vaslui, iar şefii echipei botoşănene speră ca noii veniţi să se integreze repede.

citiţi şi:

Liga I l-a „devorat“ şi pe al doilea cel mai longeviv antrenor. Cristi Popovici a fost demis de la Botoşani

FC Botoşani, dovada că nou-promovatele se pot „bate“ cu marile echipe din Liga I

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite