Cele mai periculoase poziţii sexuale pentru bărbaţi. Un studiu surprinzător arată că stilul preferat de români cauzează majoritatea fracturilor de penis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poziţiile sexuale cele mai periculoase FOTO Adevărul
Poziţiile sexuale cele mai periculoase FOTO Adevărul

Un studiu efectuat la nivel internaţional de specialişti în urologie a oferit o serie de concluzii suprinzătoare privind cele mai periculoase poziţii sexuale pentru bărbaţi.

Actul sexual implică şi pericole pentru parteneri, mai ales atunci când pasiunea este intensă, iar poziţiile sexuale sunt nepotrivite.

În mod obişnuit, când ne gândim la accidente sexuale, eliminăm din start modul clasic de a face sex şi luăm în calcul fantezii sexuale complexe. 

Un studiu realizat de cercetătorii brazilieni R. Barros, L. Schulze, A. A. Ornellas, L. Koifman şi L. A. Favorito, intitulat „Relaţia dintre poziţiile sexuale şi gravitatea fracturilor penisului“ arată o cu totul altă realitate. Studiul de specialitate, publicat în revista Nature, arată că de fapt cele mai periculoase poziţii sexuale sunt cele banale: pe la spate, poziţia misionarului şi femeia deasupra. 

Top trei poziţii sexuale foarte periculoase

Studiul a fost realizat după o cercetare îndelungată privind fracturile în zona penisului şi ale mecanismelor care le-au cauzat. Propriu-zis, au fost selecţionaţi 90 de subiecţi cu vârste cuprinse între 18 şi 66 de ani care, la un moment dat, au suferit fracturi la penis. Au fost împărţiţi în 6 categorii de incidente de natură să provoace fracturarea penisului. Aceste categorii au variat de la masturbare până la accidente mecanice fără componentă sexuală. 

Pe baza cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că poziţiile sexuale care au produs cele mai multe fracturi sexuale sunt şi cele mai folosite şi cele mai banale. Este vorba de poziţia pe la spate, poziţia misionarului şi femeia deasupra. Ele sunt responsabile pentru aproape toate fracturile de penis constatate.

Pe la spate, cea mai periculoasă poziţie

Locul 1. Conform studiului amintit, poziţia pe la spate este cea mai periculoasă pentru bărbaţi. Nu mai puţin de 44% dintre bărbaţii care au participat la studiu au suferit fractură la penis în urma sexului în această poziţie. Cel mai periculoasă situaţie este aceea în care care penisul bărbatului se loveşte de perineul femeii, iar fractura penisului este deosebit de gravă. Specialiştii arată că pericolul există şi pentru femei, tot în această poziţie. Tot în urma sexului prea pasional, introducerea penisului în unghiuri greşite poate duce la rupturi vaginale.
 

Specialiştii de la Men's Health explică cum pot deveni atât de periculoase pentru bărbaţi aceste poziţii sexuale. "Când penetrezi pe la spate, poţi deveni prea excitat, iar sexul poate deveni «foarte viguros». Dacă penisul alunecă din vagin şi la o nouă intrare loveşte perineul sau osul pubic, ambele fiind dure, poate provoca traume serioase”, precizează aceştia. Conform unui studiu publicat de site-ul cu profil medical Dr. Ed, poziţia preferată a românilor este ”pe la spate”, adică cea mai periculoasă poziţie conform specialiştilor brazilieni.

Pe locul doi la accidente sexuale se află chiar poziţia misionarului. Conform studiului, 25% dintre fracturile la penis sunt cauzate de sexul în această poziţie. În acest caz, există riscul ca penisul introdus prea puternic şi fără control să lovească osul pubian. ”Bărbatul deasupra şi pe la spate sunt poziţiile asociate cel mai adesea cu fracturi bilaterale ale «corpus cavernosum» şi cu leziunile uretrale”, se arată în studiu. Şi în cazul poziţiei misionarului pericolele sunt reciproce. Dacă femeia are un canal vaginal scurt poate suferi traume cercivale sau alte iritaţii. 

Pe locul al treilea la poziţii periculoase se află ”femeia deasupra”. Doar 10% dintre cazuri sunt cauzate de această poziţie, cauzând fracturi de penis foarte grave, iar motivele sunt lesne de închipuit, mai ales când sexul devine prea pasional.

Trauma unui penis rupt

Ruperea penisului este foarte dureroasă şi implică o traumă pentru bărbat, spun specialiştii. Studiile arată că ruperea penisului implică, în 50% dintre cazuri, o durere cumplită şi un sunet de pocnitură. Totodată, penisul fracturat se umflă puternic. Există şi cazuri când uretra poate fi afectată. O parte a celor care au suferit această traumă pot avea şi disfuncţii erectile o perioadă. Vestea bună este aceea că un penis rupt poate fi ”reparat”. Este o procedură chirurgicală care poate duce la rezolvarea problemei. Specialiştii recomandă bărbaţilor să penetreze mai lent, mai atent şi totodată să prefere penetrarea prin frecare. Ţinând partenerul aproape şi folosind mai degrabă o mişcare de frecare decât de pătrundere, reduce riscul”, spune Tracey Cox, pentru MailOnline.

Vă mai recomandăm:

Lovitură dură pentru un politician american anti-LGTB: a fost prins întreţinând relaţii sexuale cu un bărbat în biroul său şi a demisionat

Poziţiile sexuale cele mai populare în Europa: care este preferata românilor

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite