Botoşani: Pistolarii orbi rămân cu permisele de port-armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legislaţia nu permite ridicarea acestor permise în vederea suspendării. Cei trei posesori de arme care au şi indemizaţie de handicap obţinută în baza unor afecţiuni medicale incompatibile cu calitatea de deţinător de armă vor rămâne doar fără permisul auto.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a fost sesizat în cazul celor 486 de persoane care deţin permis de conducere dar şi indemnizaţie de handicap în baza unor afecţiuni incompatibile cu calitatea de conducător auto. În cazul acestora, Serviciul de Investigare a Fraudelor a deschis dosare penale, iar Serviciul Poliţiei Rutiere va ridica permisele în vederea suspendării. Aceleaşi măsuri nu vor fi luate şi în cazul persoanelor care au fost descoperite că deţin şi permise de port armă.

„Au fost verificate 8175 de persoane dintre cele care primesc indemnizaţie pentru handicap. S-a stabilit că trei dintre acestea deţin şi au permise de deţinere de arme. Problema este că certificatul cu grad de handicap a fost obţinut ulterior obţinerii certificatului de deţinere, folosire şi port de armă. Prin urmare s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să se facă verificări privind compatibilitatea sau incomptibilitatea afecţiunilor de care suferă cu dreptul de a purta, folosi şi deţine armă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţia, Daniela Darea.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie va proceda la anularea permiselor de port armă doar în cazul în care rezultatele verificărilor Direcţiei de Sănătate Publică vor permite acest lucru. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite