Botoşani: Debut de retur pe Municipal

0
0
Jucătorii nu s-au antrenat niciodată pe iarbă
Jucătorii nu s-au antrenat niciodată pe iarbă

FC Botoşani va primi sâmbătă vizita formaţiei Gloria Buzău. După o pauză de mai bine de două luni, elevii lui Cristi Popovici revin în faţa propiilor suporteri.

După ce au pierdut ultimul meci oficial de acasă în faţa formaţiei Steaua II, FC Botoşani spera că prima reprezentaţie din tur să fie pe placul spectatorilor.

"Orice echipă îşi doreşte să înceapă returul cât mai bine. Noi cu atât mai mult cu cât întâlnim un adversar cu care suntem în luptă directă pentru ocuparea ultimei poziţii neretrogradante şi trebuie neapărat să câştigăm în acest joc", a declarat antrenorul FC Botoşani.

Tehnicianul Cristi Popovici pune răul în faţă chiar dacă în această pauză competiţională a reuşit să aducă opt jucători noi la echipă.

"Buzăul a transferat doar doi jucători, pe Muţiu care a fost la Petrolul Ploieşti şi Hodboş, un jucător revenit la ei, un mijlocaş destul de bun. Buzăul a adunat mai multe puncte decât noi şi ei au mai avut o penalizare de opt puncte", a adăugat Cristi Popovici.

Chiar dacă nu a disputant niciun meci oficial din acest retur, FC Botoşani are deja şi trei jucători care sunt incerţi pentru debutul celei de-a doua părţi a campionatului.

"În afară de Homneac şi Şuleap, mai este un semn mare de întrebare la Codreanu. De la ultimul joc el acuză o tendinită. Vom vedea dacă îl vom putea recupera. În schimb Matei este pus la punct cu pregătirea fizică şi va putea evolua", a precizat tehnicianul.

Elevii lui Cristi Popovici nu s-au antrenat niciodată în această iarnă pe iarbă iar acest lucru va fi un inconvenient în opţiunea tehnicianului Cristi Popovici.

"E prima dată cand o să intrăm pe iarbă. Toate antrenamentele le-am făcut pe gheaţă, pe zăpadă sau în Sala Polivalentă. Meciurile de verificare la fel. Toată lumea se poate gândi că e tot fotbal, însă nu e aşa. La fel ca la condus. Chiar dacă am permis nu ajung până la Hârlău la volanul unui tir. La fel e şi la fotbal", a explicat Cristi Popovici.

Brigadă de liga întâi

Comisia Centrala a Arbitrilor l-a delegat să conducă la centru meciul dintre FC Botosani şi Gloria Buzău pe brăileanul Ionel Ivan, arbitru cu experienţă  în liga intâi. La cele două tuşe, au fost delegaţi Szanto Lorant (Târgu Mureş - Mureş) şi Teodor Cătălin (Brăila - Brăila). Arbitrul de rezervă va fi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bacău, Sava Găină Cristian, în timp ce observatori vor fi Toma Costin (Piatra Neamţ - Neamţ) şi Mara Constantin (Predeal - Braşov).

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite