VIDEO OZN-urile de pe tărâm bistriţean, din vremea comunistă până la sfera luminoasă filmată în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurii bistriţeni care au susţinut mai bine de 30 de ani, până s-au stins din viaţă, că au văzut un Obiect Zburător Neidentificat au fost doi ziarişti, care s-au „întâlnit” cu minunăţia în anii `70, pe dealul Budacului. Lor li se mai adaugă o adolescentă de 15 ani, care ar fi văzut un OZN anul acesta, în luna aprilie.


Ziariştii Titus Zăgrean şi Ioan Moise, ambii decedaţi în urmă cu câţiva ani au susţinut că au văzut un OZN în anii `70, într-o călduroasă zi de august.

Cei doi se aflau în comuna Budacu de Jos, pentru documentarea unui subiect ce urma să fie tratat în ziarul „Ecoul”, la care munceau. Au pornit spre Bistriţa în jurul orei 21:30-22:00, iar pe drum, mai exact pe Dealul Budacului, au observat pe cer o sferă de mărimea unei mingi de fotbal, de culoare galbenă, la o înălţime de circa 150-200 de metri. Sfera i-a însoţit pe cei doi până în Bistriţa.

Jurnaliştii, care erau şi pasionaţi de fenomene paranormale, făcând parte şi din cenaclul SF din Bistriţa, au fost siguri până când s-au stins din viaţă că ceea ce au văzut ei a fost un OZN, asta şi pentru că au putut să observe foarte bine obiectul, pe tot drumul de pe Dealul Budalului până în municipiul Bistriţa.
 
Deşi aveau în maşină şi un aparat de fotografiat, emoţia şi surprinderea i-au făcut pe cei doi să uite complet de existenţa acestuia, care le putea garanta o dovadă de necontestat a celor văzute.

Pata de culoare, ce părea a fi un OZN, a traversat o parte din municipiu, îndreptându-se spre Staţiunea Pomicolă Bistriţa şi mai apoi spre Dumitra. Martori la această apariţie deosebită au fost şi vecinii jurnalistului Titus Zăgrean.

Cei doi jurnalişti se pare că nu au fost singurii care au văzut OZN-ul, Titus Zăgrean, auzind a doua zi dimineaţă la un post de radio că deasupra aeroportului din Baia Mare a fost văzut un obiect zburător neidentificat. Acesta ar fi poposit deasupra aeroportului preţ de o oră, după care s-a făcut nevăzut.

Cea mai multă şi mai intensă monitorizare a OZN-urilor pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud s-a făcut tocmai între anii 1970-1980. Cel care s-a ocupat cel mai serios de acest lucru a fost tocmai jurnalistul Titus Zăgrean.

Pe vremea comunistă acesta reunea zeci de tineri pasionaţi de fenomene paranormale. După Revoluţie, odată cu dispariţia acestui cenaclu a dispărut complet şi cercetarea şi observările în această zonă.

Ultima dată ar fi fost văzut un OZN pe meleaguri bistriţene, anul acesta, în aprilie

După o pauză de peste 30 de ani, în care nu s-a mai raportat niciun obiect zburător neidentificat, anul acesta o adolescentă de doar 15 ani povestea despre apariţia unei lumini puternice însoţite de un zgomot ciudat.

Era în vacanţă la bunici, în Dobricel, când deasupra unei păduri a văzut o lumină puternică şi a auzit un zgomot ciudat. Cele spuse de adolescentă au fost confirmate şi de către bunica sa, care spune despre zgomotul respectiv că nu semăna cu nimic din ce a auzit până atunci.

Grozăvia a fost filmată de adolescentă cu telefonul mobil. Deocamdată este printre puţinele dovezi care ne duce cu gândul că am fi fost vizitaţi de obiecte zburătoare neidentificate.

Vă mai recomandăm:

FOTO Incredibilele profeţii ale lui Nostradamus de România. Omul care, acum 100 de ani, a prevăzut „fântâna cu lapte” sau asfaltarea DN 17

Legende pe meleaguri bistriţene: de la şarpele uriaş din râul Bistriţa, până la lacul care înghite oameni

 

 


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite