UPDATE REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 66% dintre elevi au promovat examenul. O singură medie de 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri, elevii vor afla rezultatele la Evaluarea Naţională FOTO: Adevărul
Vineri, elevii vor afla rezultatele la Evaluarea Naţională FOTO: Adevărul

Vineri, elevii bistriţeni care au susţinut examenul de Capacitate au aflat rezultatele. La Evaluarea Naţională 2014 au promovat 1848 de elevi, adică aproximativ 66,7%. Cele mai multe note de 10 au fost date la Matematică, în timp ce la Limba Română doar trei elevi din judeţ au obţinut nota maximă.

UPDATE:

Rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 au fost publicate la avizierele şcolilor din Bistriţa-Năsăud începând cu ora 14:00. La Şcoala Generală Nr. 1, una dintre cele mai bune din municipiu, rezultatele au fost afişate la ora 14:30. Prea puţini au fost elevii dezamăgiţi de note, majoritatea declarând că baremele publicate de Ministerul Educaţiei i-au ajutat să îşi calculeze notele.

Cele mai plăcute surprize au apărut la Limba Română, profesorii care au corectat lucrările fiind destul de îngăduitori cu stângăciile absolvenţilor de clasa a VIII-a. La Şcoala Generală Nr. 1 la Limba Română nu s-a obţinut nicio notă de 10, în schimb la Matematică, nota maximă a fost obţinută de 9 elevi.

„La Matematică ştiam că voi lua nota 10, iar la Română mă aşteptam să îmi scadă mai mult. Nu am luat meditaţii deloc”, spune Smărăndel Diana, care a obţinut nota 10 la Matematică şi 9,4 la Limba Română.

Majoritatea elevilor din curtea Şcolii Generale Nr. 1 au declarat că nu au luat meditaţii. Secretul notelor mari, spun ei, este munca suplimentară de acasă şi rezolvarea exerciţiilor recomandate de profesori. Dacă unii s-au temut de proba de la Matematică, alţii au fost încurcaţi de poezia de la Limba Română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 66,7% dintre elevi, adică 1848, au obţinut notă de trecere la Evaluarea Naţonală. Dacă anul trecut s-au înregistrat 8 medii de 10, anul acesta doar un singur elev a reuşit să obţină nota maximă. De asemenea, 3 elevi au luat nota 10 la Limba Română, iar 40 la Matematică. La limba maternă niciun elev din judeţ nu a reuşit să obţină notă maximă.


După o săptămână în care au fost testate cunoştinţele absolvenţilor de clasa a VIII-a la Limba Română, Matematică şi Limba Maternă, vineri aceştia vor afla rezultatele la Evaluarea Naţională 2014.

Peste 2800 de elevi din Bistriţa-Năsăud au fost aşteptaţi să susţină examenul de Capacitate, cei mai mulţi dintre ei provenind de la unităţi de învăţământ din mediul rural.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, la Evaluarea Naţională din acest an nu s-au înregistrat incidente. Niciunul dintre elevii care au susţinut examenul de Capacitate nu a fost scos afară.

Dacă examenul de la Limba Română a fost considerat abordabil de către mulţi dintre elevii care l-au susţinut, cel de la Matematică a dat bătăi de cap. Nici examenele de la limba maternă nu au fost foarte uşoare, spun elevii.

Anul trecut, la Capacitate, 83% dintre elevi au reuşit să obţină note peste 5 la Limba Română, iar 71,7%  au luat note de trecere la Matematică.

În data de 27 iunie sunt aşteptate rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. În aceeaşi zi, elevii vor putea depune contestaţii, urmând ca în data de 1 iulie să fie afişate rezultatele finale.



Vă mai recomandăm:

EXAMEN CAPACITATE 2014 BISTRIŢA-NĂSĂUD. Vezi subiectele de Matematică la testul de Evaluare Naţională

EXAMEN CAPACITATE 2014 BISTRIŢA-NĂSĂUD. Rezolvarea subiectelor la Limba Română de la Evaluarea Naţională

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite