Un tren Inter Regio a deraiat la intersecţia cu drumul naţional care leagă Maramureş de Bistriţa-Năsăud

0
0
Traficul rutier şi feroviar sunt blocate FOTO: vasiledale.ro
Traficul rutier şi feroviar sunt blocate FOTO: vasiledale.ro

Un tren Inter Regio care a pornit de la Sighetu Marmaţiei şi urma să ajungă la Bucureşti a deraiat vineri, 8 martie, în jurul orei 21.15. Incidentul s-a produs la intersecţia cu drumul naţional 17C, care leagă Maramureş de Bistriţa-Năsăud.

UPDATE 3: Traficul rutier a fost deblocat, cel feroviar rămâne în continuare blocat. „Circulaţia rutieră a fost deblocată. Se circulă alternativ pe un sens, celălalt sens este ocupat de echipajul de descarcerare grea pentru asigurarea iluminatului la lucrările care se impun. Echipajele de politţe rutieră asigură fluidizarea traficului rutier”, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa Năsăud

UPDATE 2: Deşi CFR a informat că în tren se aflau 20 de persoane, potrivit controlorilor de la faţa locului, numărul călătorilor trece de 50. Se pare că a deraiat penultimul vagon, pe aproximati 500 de metri. Coloana de maşini formată la calea ferată trece de un kilometru. Majoritatea şoferilor preferă să mai stea câteva ore blocaţi în trafic, până se va rezolva problema. 

UPDATE: „Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coşbuc şi Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relaţia Sighetu Marmaţiei – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toţi cei 20 de pasageri vor fi preluaţi cu un microbuz până în staţiile Beclean pe Someş şi Dej Călători, de unde îşi vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun.

La faţa locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, transmite CFR, într-un comunicat de presă.


Trenul Inter Regio a pornit de la Sighetu Marmaţiei şi urma să ajungă dimineaţa la Bucureşti. Acesta a deraiat pe raza localităţii Coşbuc, în Bistriţa-Năsăud, chiar la intersecţia cu DN17C. Drumul face legătura dintre judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. 

Atât traficul rutier, cât şi cel feroviar sunt blocate. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă şoferii care circulau pe DN17C aşteaptă deja de mai bine de 45 de minute să se rezolve problema.

„În localitatea Coşbuc, trenul accelerat Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord a deraiat, locomotiva şi primul vagon ( 1 osie), chiar la trecerea peste drumul naţional 17, care face legătura dintre Maramureş şi Bistriţa-Năsăud. În acest moment atât traficul feroviar, cât şi traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. În momentul de faţă sunt alocate echipe de intervenţie de la CFR, SVSU Coşbuc, echipajul pentru decarcerări grele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, un echipaj de prim ajutor SMURD şi echipaje de poliţie”, transmite Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Video: Vasile Dale

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri