Un instructor de dansuri populare a dispărut cu banii încasaţi pentru o tabără de schi. Poliţia îl caută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 copii şi tot atâţia adulţi au rămas cu o pagubă de câte 1.100 de lei, după ce instructorul de dansuri populare de la Palatul Copiilor din Târgu Mureş a plecat cu banii dedicaţi unei tabere de schi de la Vatra Dornei. Profesorul nu este la prima ispravă de acest gen, fiind condamnat cu suspendare, după ce a luat credite cu acte false.

Un profesor de sport de 45 de ani din Năsăud a ajuns în atenţia poliţiştilor din Târgu Mureş, după ce a înşelat mai mulţi părinţi cu zeci de lei. Potrivit ziarului punct.ro, Cristian Ştefan Mîti, care activa la Palatul Copiilor Târgu Mureş, unde era instructor de dansuri populare de mai mulţi ani, le-a propus la zeci de copii care frecventau instituţia să meargă într-o tabără de schi la Vatra Dornei, unde să înveţe să schieze.

15 dintre ei, alături de părinţi, au răspuns invitaţiei instructorului de dansuri populare, au achitat un avans, iar în ziua în care trebuiau să plece spre Vatra Dornei, au plătit întreaga sumă.

Odată ce a pus mâna pe bani, la începutul acestei săptămâni, instructorul a dispărut fără să mai dea niciun semn părinţilor. În cele din urmă, aceştia au alertat poliţia, care încearcă să-i dea de urmă.

„La data de 3 februarie, la Poliţia Municipiului Târgu Mureş a fost înregistrată plângerea unei persoane din localitate, care sesizează că ar fi plătit o sumă de bani unui bărbat care organiza tabăra de schi şi că la data plecării în tabără, acesta din urmă nu a mai putut fi găsit. În prezent, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune pentru lămurirea situaţiei de fapt”, a declarat pentru punct.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Ramona Varodi. 

A falsificat documente de la un liceu pentru un credit 

Nu este pentru prima dată când Cristian Ştefan Mîti atrage atenţia poliţiei. Bărbatul de 45 de ani a fost profesor de sport la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud, înainte de a se muta în Târgu Mureş.

Şi de acolo, acesta a plecat cu scandal, după ce a falsificat documentele unităţii de învăţământ, pentru a pune mâna pe un credit. Acesta a fost trimis în judecată în anul 2016 pentru fals material ân înscrisuri oficiale şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune. 

„În calitate de profesor la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, în cursul anului 2014, folosindu-se de acte nereale, a obţinut sau a încercat să obţină credite bancare, pe care nu le-a achitat, cauzând importante prejudicii”, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în urmă cu 2 ani, într-un comunicat de presă.

Judecătoria Năsăud l-a condamnat pe bărbat în 2017 la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii l-au obligat la plata sumei de 3.210 lei, reprezentând creditul obţinut de la Casa de Ajutor Reciproc ACCES INF. 

Imediat după acest scandal, profesorul s-a mutat în Târgu Mureş, unde a primit un job de instructor de dansuri populare la Palatul Copiilor. 

Vă mai recomandăm:

Cum au prostit doi români un neamţ să le vireze în conturi salariul său pe doi ani, pentru a primi un premiu de un milion de euro

I-a promis marea cu sarea şi l-a lăsat cu ochii în soare. O bistriţeancă de 25 de ani l-a lăsat pe un neamţ fără 15.000 de euro

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite