Singurele majorete din oraş dansează pentru 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele sunt sprijinite de 5 băieţi care  folosesc de elemente de gimnastică pentru a da un plus prestaţiei FOTO: Adevărul/ Bianca Sara
Fetele sunt sprijinite de 5 băieţi care  folosesc de elemente de gimnastică pentru a da un plus prestaţiei FOTO: Adevărul/ Bianca Sara

Cheers, singura trupă de majorete din judeţ are planuri mari. Alături de coordonatoarea lor, Annamaria Antal, acestea îşi încearcă norocul la concursul România Dansează.


Astăzi şi mâine, Cluj-Napoca găzduieşte preselecţia pentru un nou concurs care va fi difuzat la Antena 1, numit România Dansează. Şi cum Bistriţa-Năsăud nu duce lipsă de talente în acest sens, mai mulţi specialişti într-ale mişcării au luat drumul Clujului.

Printre ei se numără şcoala de street dance In Action, clubul de dans de societate Floris, dar şi majoretele de la Cheers. Grupul este format din eleve şi a reprezentat până acum ceva vreme Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu”, însă  coordonatoarea lor face demersurile necesare ca acesta să devină trupa de majorete a Bistriţei.

După ce au bifat evenimentele pe plan local cu acrobaţiile lor cu pompoane, coordonatoarea lor, Annamaria Antal, care este şi director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, a avut o idee cel puţin îndrăzneaţă.

Aceasta le-a propus fetelor să-şi încerce norocul la România Dansează, cu speranţa ca stilul american de dans de majorete pe care îl practică o să le ajute să treacă de prima preselecţie.

Fetele au fost completate de alţi 5 băieţi, 4 dintre ei fiind şi gimnaşti ai Liceului cu Program Sportiv Bistriţa. Trupa este formată din 15 persoane şi promite să impresioneze publicul şi juriul cu prize şi clasica piramidă. Alături de trupă va dansa şi coordonatoarea acesteia.

De mai bine de trei săptămâni trupa exersează zilnic ore bune, pentru ca prestaţia sa să fie impecabilă. De la debutul antrenamentelor aceasta a şi „pierdut” un membru, una dintre fete accidentându-se în timpul unei prize.

Premiul pus în joc de Antena 1 este de 50.000 de euro. Deşi sunt conştienţi de celelalte talente cu care vor intra în competiţie, membrii trupei Cheers sunt încrezători în spectaculozitatea acestui stil de dans.

Dacă peste ocean trupele de majorete sunt nelipsite din licee, în România ideea este relativ nouă, existând puţine oraşe care să aibă propria trupă de majorete. De regulă acestea acompaniază fanfarele, alături de care fac un adevărat spectacol.

Bistriţa a mai avut o trupă de majorete numită Lotus, coordonată tot de Annamaria Antal care şi-a suspendat activitatea, actualul grup activând de aproximativ jumătate de an.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite