Romuli, printre cele cinci comune din ţară care au primit licenţa pentru servicii de apă şi canalizare din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Moniţă a surprins pe toată lumea când a pregătit un ştrand pentru locuitorii comunei sale FOTO: mesagerul.ro
Ioan Moniţă a surprins pe toată lumea când a pregătit un ştrand pentru locuitorii comunei sale FOTO: mesagerul.ro

Comuna de pe Valea Sălăuţei se numără de luna trecută printre puţinele entităţi din mediul rural care au primit licenţă pentru servicii de apă şi canalizare de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Aceasta îi va da dreptul să-şi stabilească preţurile cum vrea, având în acest moment cele mai mici tarife din judeţ, susţine primarul Ioan Moniţă.


Comuna Romuli se poate mândri de luna trecută cu prima licenţă pentru servicii de apă şi canalizare din mediul rural din judeţul Bistriţa-Năsăud. Potrivit primarului Ioan Moniţă, această licenţă, care mai este deţinută de doar 4 comune din mediul rural din toată ţara, aduce economii serioase la buget şi permite gospodărirea în regie proprie.

De asemenea, aceasta reprezintă şi o recunoaştere a faptului că localitatea Romuli e capabilă să ofere servicii de apă şi canalizare locuitorilor săi fără ajutor din altă parte.

„Putem spune că Romuli are cele mai mici tarife aferente din judeţ, respectiv 1,45 lei/mc la apă şi 0,99 lei/mc la canalizare(...) Trebuie să mai subliniez că, la nivel naţional, suntem într-un grup select de doar cinci localităţi rurale care au obţinut această recunoaştere,” a precizat pentru mesagerul.ro primarul Ioan Moniţă. 

Aceasta nu este singura noutate cu care a surprins comuna Romuli, care a fost printre primele din judeţ care au accesat fonduri pentru refacerea şi prevenirea inundaţiilor, dar şi prima care a construit o piscină modernă pentru locuitorii săi.

Vă mai recomandăm:

FOTO După o zi de muncă pe câmp, bălăceală la piscina comunală. Primăria Romuli a amenajat un mini-ştrand pentru locuitorii săi

Turism etnografic şi ecologic la fosta graniţă cu Ungaria. Primarul Vasile Codrea invită nemţii să trăiască în case de lut, ca acum sute de ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite