Reţete simple de deserturi delicioase care nu ne îngraşă. Cum preparam fructe glasate cu ciocolată
0Deşi pare greu de crezut, există şi deserturi care „au grijă” de silueta noastră. Chiar şi deserturile clasice pot să fie adaptate, astfel încât să nu anuleze orele lungi şi chinuitoare de la sala de sport. Printre ingredientele la care putem apela cu încredere se numără ciocolata dietetică, fructele şi stevie sau fructoză.
Cu cât se apropie mai mult vara, cu atât doamnele şi domnişoarele sunt mai atente la ce mănâncă. Ce ne facem când poftele nu dispar? Ei bine, deşi pare greu de crezut, există şi deserturi cu mai puţine calorii, care nu anulează orele lungi şi chinuitoare de la sala de sport.
Andreea Filimon, decorator şi cofetar la una dintre puţinele cofetării din Bistriţa care foloseşte ingrediente naturale, vine cu două propuneri irezistibile şi cu puţine calorii.
Desert cu fructe – aveţi nevoie de frişcă vegetală, cremă de brânză light, gelatină şi 150 de grame de fructe (puteţi apela la cireşe, fructe de pădure sau alte fructe aromate).
Frişca se bate tare cu mixerul,apoi se adaugă crema de branză şi fructele fie ele tăiate cubuleţe sau pasate cu blenderul. Gelatina se pune mereu doar în apă rece la înmuiat, apoi se dizolva pe foc mic, dar atenţie nu se fierbe. O putem pune 5-8 secunde la microunde, se lasă un minut să ajungă la temperatura camerei şi se adaugă peste crema nou obţinută amestecându-se până la omogenizare. Amestecul obţinut se toarnă într-o formă de tartă şi se bagă la congelator două ore sau la frigider cinci-şase ore. Se serveşte decorat cu iaurt degresat şi/sau fructe.
Fructe glasate cu ciocolată dietetică – pentru acest desert pe cât de simplu, pe atât de special aveţi nevoie de un fruct (puteţi apela la kiwi, căpşune sau banane) şi ciocolată dietetică.
O ciocolată dietetică se topeşte pe baie de abur, iar fructele se taie în felii. Acestea se scaldă în baia de ciocolată, se pun pe o foaie de copt şi se bagă două minute în congelator pentru a se întări. În nici 10 minute, desertul este gata!
Zahărul, inamicul siluetei
Cel care aduce cele mai multe calorii în dulciuri şi deserturi este zahărul, motiv pentru care, cofetarii ne recomandă să îl înlocuim cu stevia sau fructoza, la care apelează de regulă diabeticii.
„Este de evitat zahărul, acesta fiind principalul vinovat! Găsiţi înlocuitori naturali, precum stevia sau fructoza. Chiar dacă nu suferim de diabet, produsele destinate celor care se confruntă cu această boală sunt un bun înlocuitor”, precizează Andreea Filimon.
Aceasta ne recomandă să apelăm cu încredere şi la reţetele raw vegan, care nu au zahăr şi nu se coc. Singurul lor dezavantaj este că cele mai multe apelează la ingrediente pe care nu le găsim oriunde, ci doar la magazinele naturiste.
Vă mai recomandăm:
FOTO Cum i-a impresionat o româncă pe gurmanzii din Italia cu prăjiturile copilăriei