Primăria preia Stadionul „Jean Pădureanu”, însă nu cu preţul cerut de Goria Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara/ Arhivă
FOTO: Bianca Sara/ Arhivă

Preţul pe care Gloria Bistriţa îl cere municipalităţii pentru Stadionul Jean Pădureanu este de 10 milioane de euro. Acest preţ a fost confirmat pe jumătate şi de către primarul Ovidiu Creţu, care a dat de înţeles că municipalitatea nu prea este dispusă să scoată atât din vistierie. Potrivit acestuia se va merge probabil pe rate a câte două milioane de lei.

„Stadionul „Jean Pădureanu” trebuie să intre în proprietatea municipiului Bistriţa şi să fie folosit în continuare ca bază sportivă. Trebuie să ne asigurăm că ceea ce s-a realizat prin efortul bistriţenilor să nu fie transformat în alte lucruri sau lăsat în paragină. Ne dorim ca ce e acolo să fie păstrat în bune condiţii, să fie întreţinut,” a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Ovidiu Creţu

După lungi tatonări, municipalitatea va prelua stadionul Jean Pădureanu de la Gloria Bistria. Clubul bistriţean cere pentru stadion 10 milioane de euro, însă primarul nu prea a fost încântat de acest preţ, precizând:

„De cerut se pot cere, o să mergem să discutam, să vedem studiile de evaluare. Noi nu vrem să profităm de poziţia pe care o deţinem pentru că suntem singurul cumpărător. Daca suntem singurul cumpărător ne putem impune şi preţul, dar lucrurile trebuie tratate în mod onest, nu vrem nici să furăm, nici să dăm preţuri derizorii”.

Primarul a dat totuşi de înţeles că cel mai probabil stadionul se va cumpăra în rate, de câte două milioane de lei anual. Întrebat de ce nu preia întreaga echipă, primarul Ovidiu Creţu a spus că cluburile de fotbal sunt cel mai bine administrate privat şi nu de către autorităţile locale. 

De asemenea, acesta a mai declarat că municipalitatea va continua să susţină Gloria, acest lucru putându-se face prin mai multe feluri, inclusiv prin acordarea de facilităţi şi gratuităţi. Edilul nu a exclus posibilitatea ca Gloria Bistriţa să fie scutită de taxa de utilizare a stadionului în viitor.
 

Vă mai recomandăm:

Stadionul "Jean Pădureanu" va ajunge în ograda primăriei, care nu va mai sponsoriza Gloria în următorii ani
FOTO Primul primar român al Bistriţei, „responsabil” pentru ştrandul, canalizarea sau stadionul de astăzi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite