O primărie din Ardeal îi premiază cu electrocasnice pe cei care-şi plătesc taxele la timp. Câştigătorii, aleşi live pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Ogâgău, primarul oraşului Sîngeorz-Bai, vrea să îi stimuleze pe cetăţenii localităţii conduse să îşi plătească dările la timp. În acest sens, edilul a organizat o tombolă, în urma căreia trei contribuabili vor merge acasă cu un frigider, un cuptor cu microunde sau un aspirator. Câştigătorii vor fi aleşi şi anunţaţi, live, pe Facebook.

Cetăţenii oraşului Sîngeorz-Băi care îşi plătesc taxele locale până la finalul acestei luni beneficiază de o reducere de 10%, dar au posibilitatea şi să-şi înnoiască electrocasnicele. Asta pentru că intră automat într-o tombolă, care-şi va anunţa câştigătorii în 3 aprilie.

Ideea aparţine primarului Traian Ogâgău, care vrea astfel să îi stimuleze pe contribuabili să îşi plătească cât mai repede taxele pe clădiri, terenuri şi maşini. Pentru a participa la tombolă, contribuabilii nu trebuie să facă nimic deosebit, ci doar să îşi plătească taxele luna aceasta.

Edilul oraşului-staţiune încă nu a hotărât ce premii va acorda, susţinând doar că este vorba despre produse electrocasnice: un frigider, un cuptor cu microunde, aspirator sau chiar uscător de păr.

Câştigătorii vor fi aleşi în data de 3 aprilie, cu ajutorul unei tombole live, pe Facebook. În urma acesteia vor fi aleşi trei câştigători.

„Lumea vine şi plăteşte până la finalul lunii martie. Cu siguranţă anul viitor o să se vadă efectul. Noi sperăm ca aceste premii să stimuleze contribuabilii şi efectul să fie mare”, a declarat primarul Traian Ogâgău.

Edilul vrea să transforme această metodă de a recompensa contribuabilii într-o tradiţie. În acelaşi timp, primarul vrea să îi facă de ruşine şi pe cei care nu îşi plătesc taxele şi să facă publică lista cu datornicii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite