La doar un an şi jumătate de la predare, blocurile sociale din Viişoara sunt pericol public pentru locuitorii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două blocuri au fost date în folosinţă abia anul trecut FOTO: Bianca Sara/Arhivă
Cele două blocuri au fost date în folosinţă abia anul trecut FOTO: Bianca Sara/Arhivă

Deşi încă se află în garanţie, blocurile sociale date în folosinţă la începutul anului trecut în localitatea componentă Viişoara par deja să să aibă probleme, devenind pericol public pentru locuitorii săi.


Pentru blocurile cu numărul 8 şi 9 din localitatea componentă Viişoara s-au cheltuit nu mai puţin  de 3,8 milioane de lei, mare parte din bani provenind de la Uniunea Europeană. Blocurile au fost date în folosinţă la începutul anului trecut şi deja încep să aibă probleme.

În urmă cu două zile, chiar în zorii zilei, o familie care locuieşte într-o garsonieră din blocul cu numărul 8 s-a trezit cu 90% din tavanul camerei în pat. În această dimineaţă un alt eveniment de acest gen a speriat locatarii din blocul cu numărul 9, după ce tavanul de pe casa scării s-a prăbuşit.

 În ambele blocuri au apărut probleme de acest gen încă din primul an de la darea în folosinţă, încă o familie trezindu-se cu tavanul căzut, anul trecut. Pereţii de pe casa scări, dar şi din apartamentele oamenilor sunt plini de igrasie, iar tencuiala crăpată.

Cele două blocuri sunt construite de aceeaşi firmă, Proinstal 302G, care s-a mai ocupat şi de extinderea reţelei de apă rece la blocurile din cartierul Subcetate, modernizarea sediului APIA, precum şi de reabilitarea şcolilor din comuna Budeşti.

Având în vedere faptul că ambele blocuri sunt în garanţie, constructorul, care la rândul său a subcontractat firma bistriţeană care a făcut lucrările, este responsabil de toate reparaţiile.



Vă mai recomandăm:

Au primit locuinţe sociale, dar nu-şi pot plăti nici utilităţile


Pe timp de criză, numărul locuinţelor construite în Bistriţa-Năsăus a crescut cu 2,4%

 

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite