Incendiu de pădure din Parcul Naţional Munţii Rodnei - Zeci de pompieri intervin, dar zona este greu accesibilă

0
0
Foto Alex Varga / Facebook
Foto Alex Varga / Facebook

Zeci de pompieri militari şi civili, dar şi pădurari intervin, joi, pentru stingerea unui incendiu de pădure care se manifestă în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Sunt afectate două hectare, într-o zonă greu accesibilă.

”20 de pompieri militari şi voluntari de la SVSU Şanţ, alături de personalul Ocolului Silvic intervin pe raza comunei Şanţ la un incendiu de pădure. A fost alocat echipaj de pompieri cu autospeciala de intervenţii la incendii de pădure. Zona greu accesibilă”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.  

Ulterior, sursa citată a precizat că au fost suplimentate efectivele cu SVSU Poiana Ilvei (8 pompieri voluntari), personal de la Ocolul Silvic Şant şi de la Administraţia Parculului Naţional Munţii Rodnei.  

”La incendiul de pădure din Parcul Naţional Munţii Rodnei au fost directionati şi pompierii voluntari din cadrul SVSU Rodna, jandarmii montani Rodna şi grupa operativă din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud. La o prima estimare, suprafaţa afectată de incendiu este aproximativ 2 ha (pădure)”, au mai precizat pompierii.  

Mai multe - Bistriţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite