FOTO Unul dintre cele mai mari bulevarde din Bistriţa, animat cu zeci de pompoane, tobe, trompete şi torţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

În această seară a avut loc unul dintre cele mai aşteptate momente ale Festivalului Fanfarelor „Mihail Warga” ajuns la a noua ediţie. Au mărşăluit mai bine de un kilometru peste 200 de majorete sau muzicieni din România, dar şi din ţări precum Polonia, Bulgaria sau Ungaria.

Week-end-ul acesta la Bistriţa are loc Festivalul Fanfarelor „Mihail Warga”, care a adunat fanfare din ţară şi din străinătate, dar şi renumitele majorete, care vor completa muzica militară care va răsuna şi mâine cu mişcări precise şi atent gândite.

După ce astăzi de muzica de fanfară şi de dansul majoretelor s-au putut bucura bistriţenii care au dat o fugă în complexul Heidenfeld din Viişoara, acolo unde week-end-ul acesta are loc şi Toamna Bistriţeanţă, în această seară deja celebrul marş cu torţe i-a încântat atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.
 
10 formaţii, adică peste 200 de persoane, au luat startul din capătul Bulevardului Decebal, unul dintre cele mai mari şi importante din municipiu şi au mărşăluit preţ de mai bine de un kilometru, până în faţa complexului Winmarkt.

Au participat formaţii din Bistriţa, Rodna, Câmpia Turzii, Gherla, Târnăveni, Alba, Reghin, precum şi din Bulgaria, Polonia sau Ungaria.

Sute de bistriţeni s-au adunat pe marginea bulevardului pentru a le admira pe majoretele, cele mai multe îmbrăcate în uniforme cu tentă militărească, dar şi fanfarele, atent dirijate.

Ajunse la capătul bulevardului, formaţiile au cântat una dintre piesele reprezentative ale Armatei Române: „Treceţi Batalioane Române Carpaţii”, după care au făcut cale-întoarsă.

Aproape două ore, cât a durat întreg marşul Bulevardul Decebal a fost blocat, şoferii fiind sfătuiţi să apeleze la străzi ocolitoare sau să aştepte până la terminarea defilării. Deşi nu s-a putut circula, bistriţenii nu au părut deranjaţi de manifestare, alegând să să ia parte şi chiar să imortalizeze momentul.

Festivalul va continua şi mâine începând cu ora 10:00 în complexul de agrement ”Heidenfeld”, iar în intervalul 12:00-18:00, formaţiile vor putea fi urmărite în Parcul Municipal, unde vor susţine concerte.



Vă mai recomandăm:

Peste 20.000 de băimăreni au fost prezenţi la concertele din prima seară a Sărbătorii Castanelor

 

VIDEO DOCUMENTAR INEDIT. O excursie în lumea lui Enescu: lupta unui român, viaţa unui geniu

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite