FOTO Paradă spectaculoasă cu uriaşi, domniţe şi aruncări de steaguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O paradă spectaculoasă cu stegari, cavaleri, păpuşi uriaşe, domniţe, 
cântăreţi şi o caleaşcă a atras atenţia tuturor FOTO: Bianca Sara
O paradă spectaculoasă cu stegari, cavaleri, păpuşi uriaşe, domniţe, cântăreţi şi o caleaşcă a atras atenţia tuturor FOTO: Bianca Sara

Domniţe, cântăreţi din vremuri demult apuse, uriaşi, cavaleri şi stegari le-au adus aminte, sâmbătă seară, bistriţenilor că weekendul acesta au loc Serbările Bistriţei Medievale. Parada a atras atenţia tuturor celor care s-au nimerit în centrul istoric al municipiului.

Cea de-a doua zi a Serbărilor Bistriţei Medievale a adus un târg ce a reunit în centrul municipiului zeci de meşteşugari din toată Transilvania, un inedit concurs de tras cu arcul, care a adus aminte de arcaşii cetăţii, dar şi „Curtea comedianţilor”, prin care s-a dorit promovarea artele medievale frumoase.

La fel de spectaculoasă s-a dovedit a fi şi parada ce a adunat domniţe, stegari, cavaleri, păpuşi uriaşe, judele cetăţii şi chiar şi o trăsură trasă de doi cai de culoarea cărbunelui. Aceştia au pornit din faţa scenei, au străbătut Pietonalul Liviu Rebreanu, după care s-au întors pe strada Dornei.

În fruntea paradei s-a aflat chiar edilul Bistriţei, Ovidiu Creţu, care s-a „deghizat” în judele cetăţii. Din paradă nu au lipsit nici muzicanţii, care au făcut atmosferă pe tot parcursul drumului.Stegarii şi-au arătat şi ei măiestria, făcând câteva demonstraţii de mănuire şi aruncare a steagului.


În această seară şi tinerele care concurează pentru titlul de „Domniţa Bistriţei” vor fi nevoite să-şi arate măiestria. Tot în această seară Truverii şi Lupus Dacus vor susţine concerte de muzică medievală, iar cei de la Sirius vor face spectacol cu jonglerii cu foc.

Şi târgul de pe pietonalul Liviu Rebreanu a ţinut cont anul acesta de specificul sărbătorii, majoritatea obiectelor comercializate având tentă medievală. Vizitatorii îşi pot achiziţiona obiecte decorative, dar şi accesorii sau chiar haine care-i ajută să intre în atmosfera festivalului.

Serbările Bistriţei Medievale vor continua şi mâine cu concerte şi dansuri medievale, scenete istorice, jonglerii cu foc, precum şi cu o inedită bătaie cu pungi cu apă. Tot mâine, cei de la Nighlosers vor susţine un concert şi se va desemna şi premia şi „Domniţa Bistriţei”.



Vă mai recomandăm:
 

Graţie, măiestrie şi viteză de mii de euro la Herghelia Beclean

Bistriţenii, atraşi ca un magnet de un elan, o blana de cangur şi vânat la ceaun pe săturate

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite