Cum funcţionează acul inteligent. Face injectarea medicamentelor mult mai sigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acul inteligent ajută la administrarea medicamentelor în zone dificile Sursa: TechXplore.com
Acul inteligent ajută la administrarea medicamentelor în zone dificile Sursa: TechXplore.com

Specialiştii unui spital din SUA au dezvoltat un injector inteligent care ajută la administrarea propice şi sigură a medicamentelor.

În spatele acestei revoluţii în ceea ce priveşte banala seringă se află specialiştii din cadrul spitalului Bringham and Women, din SUA. Injectorul dezvoltat de specialişti detectează practic modificările de rezistenţă, pentru administrarea propice şi sigură a medicamentelor. Este dedicat zonelor dificile, unde precizia este extrem de importantă.

„Ţintirea ţesuturilor specifice cu ajutorul unui ac poate fi dificilă şi necesită o persoană bine instruită pentru asta. În ultimul secol, acul în sine a avut parte de inovaţii minime, aşa că am încercat să dezvoltăm un dispozitiv mai bun şi mai precis. Invenţia doreşte să îmbunătăţească ţintirea ţesutului”, a precizat principalul autor al studiului, Jeff Karp.

Potrivit TechXplore, care a prezentat această invenţie, una dintre locaţiile greu de accesat cu un ac clasic este spaţiul suprachoroidal, situat în spatele ochiului. Această zonă se foloseşte pentru administrarea unor medicamente, iar o astfel de procedură devine dificilă, pentru că acul trebuie să se oprească după ce trece de scleră, care are o grosime mai mică de un milimetru. Astfel este evitată rănirea retinei.

Dispozitivul a fost fabricat cu un ac standard hidrodermic. Injectorul inteligent reuşeşte să identifice diferenţele de presiune pentru determinarea mişcărilor acului. Acest injector inteligent a fost deja testat pe ţesuturi de la trei animale pentru examinarea acurateţii de administrare a medicamentului în spaţiul supracoroidal, epidural, peritonal şi subcutanat. 

Rezultatele au arătat că acest ac inteligent a ştiut exact unde să injecteze medicamentul. Cercetătorii au arătat că prin intermediul acestui ac s-au putut injecta inclusiv celule stem în spatele ochiului, care pot fi folosite pentru terapiile regenerative.

„Aceste rezultate deschid uşa terapiilor regenerative pentru pacienţii care suferă de boli ale ochiului”, mai spun cercetătorii.

Vă mai recomandăm:

Oraşul biblic Sodoma ar fi dispărut în urma exploziei unui asteroid. Ce au descoperit recent arheologii

Împerecherile în grupuri restrânse ale oamenilor de acum 200.000 de ani cauzau deformări grave ale oaselor nou-născuţilor

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite