Ce s-a ales de interlopii bistriţeni. Unii s-au cuminţit şi s-au apucat de afaceri, alţii s-au făcut nevăzuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din toamna anului trecut Ion Istrate, zis Fuji, este un om liber FOTO: Facebook
Din toamna anului trecut Ion Istrate, zis Fuji, este un om liber FOTO: Facebook

Fuji, fraţii Trandafir, Vasile Bodea şi Ioan Opre sunt doar câţiva dintre interlopii bistriţeni despre care până acum câţiva ani se vorbea în şoaptă în Bistriţa-Năsăud. Ce s-a ales acum de vestiţii interlopi bistriţeni? Ei bine, unii s-au apucat de afaceri, alţii de..sport.

Până în urmă cu câţiva ani Bistriţa-Năsăud se afla pe harta interlopilor de temut din România. Nume precum Fuji, Mădăritu`, Vasile Bodea şi fraţii Trandafir semănau groaza în rândul bistriţenilor şi a beclenarilor. În ultimii ani aceştia par să se fi liniştit: s-au apucat ba de afaceri, ba de sport, ba au dispărut pur şi simplu din atenţia publicului.

În toamna acestui an, Ion Istrate zis Fuji, om de afaceri şi sportiv, a fost eliberat din Penitenciarul Bistriţa, unde-şi ispăşea pedeapsa de 7 ani şi jumătate de închisoare. Acesta a fost condamnat în 2011 pentru complicitate la tentativă de omor, în urma unui incident petrecut în 2006.

Potrivit anchetatorilor, în 2006, Fuji a plătit mai mulţi bărbaţi să-l agreseze pe Paul Pop, zis „Paul Blondu”, un alt cunoscut interlop din Bistriţa. Mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, cu măşti pe faţă şi înarmaţi cu topoare şi bâte au intrat în localul în care se afla Paul Blondu şi l-au lovit cu armele din dotare minute bune atât pe el cât şi pe cei cu care era la masă. Paul Blondu a fost la un pas de moarte, medicii ajunşi la faţa locului salvându-l în ultimul moment.

Fuji ar fi plătit 2000 de euro acestor mercenari, care ar fi primit comanda să-l lase pe Paul Blondu într-un scaun cu rotile. Atât mercenarii din Prahova cât şi Fuji au ajuns după gratii. Mercenarii au fost condamnaţi pentru tentativă de omor, iar Fuji pentru complicitate la tentativă de omor.

Acesta a petrecut după gratii în total 4 ani şi jumătate, fiind eliberat condiţionat toamna anului trecut. Odată reîntors de după gratii, Fuji s-a reapucat de sport, acesta fiind un împătimit al artelor marţiale, dar şi de restaurantul său situat în centrul municipiului.

Un alt interlop şi-a îndreptat atenţia asupra sportului după ce a scăpat cel puţin temporar de probleme. Este vorba despre Vasile Bodea, care deţine un local de strip-tease şi este de ani de zile antrenor de judo. Localul de stip-tease, aflat momentan în pragul falimentului, i-a adus probleme antrenorului de judo care a pregătit de-a lungul timpului inclusiv campioni naţionali.

vasile bodea

Vasile Bodea a îmbinat judo cu proxenetismul

Potrivit procurorilor DIICOT, Vasile Bodea şi-a folosit localul drept paravan pentru prostituţie. Acesta a fost pus sub urmărire penală pentru proxenetism şi trafic de persoane. Deşi au trecut mai bine de trei ani, nimeni din acest dosar nu a fost condamnat. Până când instanţa se va pronunţa, Vasile Bodea îşi vede liniştit de judo.

Fraţii Trandafir din Beclean s-au cuminţit şi ei, atât de tare încât au dispărut din peisaj de tot. În perioada 2002-2008, fraţii Trandafir, „ajutaţi” de prieteni au pus la punct un adevărat cartel al tradicanţilor de carne vie. În cei 6 ani au trimis în Spania, Italia, Franţa sau Belgia sute de fete, pe care le-au obligat să se prostitueze. Unele au fost vândute albanezilor cu câteva mii de euro.

Artur Trandafir a fost trimis în judecată pentru proxenetism în 2006, alături de alţi 10 traficanţi. Tribunalul Mureş l-a condamnat în 2012 la 7 ani de închisoare. Cât despre fraţii săi, aceştia au dispărut din Beclean în urmă cu mai bine de un an şi nimeni nu mai ştie pe unde sunt şi cu ce se ocupă.

Ferit de ochii curioşilor stă şi Ioan Opre zis „Păcală”. Nu pentru că şi-ar dori acest lucru, ci pentru că este reţinut la domiciliu. Oficial Ioan Opre este un prosper om de afaceri, care are afaceri în zona creşterii animalelor.


Ioan Opre a îmbinat şi el afacerile  cu proxenetismul (Foto: gazetadebistrita.ro)

ioan opre

Potrivit procurorilor, în timpul liber acesta avea preocupări ilegale şi neortodoxe. Acesta ar fi racolat în ultimii ani numeroase fete, inclusiv minore, pe care le-ar fi dus la cabanele pe care le deţine şi le-ar fi pus să facă sex contra unor sume de bani.

Omul de afaceri este cercetat pentru proxenetism, procurorii adunând momentan probe pentru a-l trimite în judecată.

Vă mai recomandăm:

Interpretul maramureşean de muzică populară Petre Giurgi, client fidel al „cuibului de prostituate“ al unui om de afaceri din Bistriţa

Poveste româno-ţigănească cu moarte, şantaj, poliţişti şi sute de euro. Cum a ajuns un om al legii unealta unor romi într-o răfuială pe viaţă şi pe moarte


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite