Batalion cu sistem antiaerian GEPARD, în subordinea Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit generalului de brigadă  Dan-Florin Grecu, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a preluat în luna mai a anului trecut unul dintre cele mai modern batalioane din ţară, certificat la nivelul de acţiune NATO.

Este vorba despre Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” Turda. Acesta este unul dintre cele mai bine dotate batalioane din ţară, motiv pentru care a şi primit certificare şi afirmare ca unitate „la dispoziţia NATO”.

În perioada 1999 – 2004, batalionul se dotează cu sistem antiaerian GEPARD. Înzestrarea batalionului cu sistemul GEPARD a condus la înfiinţarea unei baze de instrucţie modernă, dotată cu simulatoare ce asigură instruire la standarde NATO a militarilor unităţii. 

 „Poate să execute fără niciun fel de probleme acţiuni împreună cu aliaţii. Are o dotare modernă,” a precizat generalul de brigadă Dan-Florin Grecu. 

În cadrul unei conferinţe de presă, generalul de brigadă Dan-Florin Grecu a declarat faptul că Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, care are în subordine 6 batalioane şi 6 subunităţi de brigadă, nu se va mai dota cu tehnică modernă anul acesta, ci va avea parte doar de lucrări de mentenanţă la cea deja existentă.



Vă mai recomandăm:

Peste 120 de militari ai Batalionului 812 vor merge în Afganistan anul acesta

Tânără bistriţeancă recent întoarsă din misiune: „După o experienţă în Afganistan, preţuieşti mai mult ce ai acasă”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite