8 meşteşugari din Bistriţa-Năsăud au primit câte 6000 de lei pentru a investi în ateliere de creaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia World Vision România sprijină 30 de meşteri populari din regiunea Nord-Vest pentru a-şi amenaja, dota sau moderniza atelierele în care lucrează. Printre cei premiaţi s-au numărat şi 8 persoane din Bistriţa-Năsăud.


Cele 30 de persoane selectate au absolvit în luna iulie un curs de antreprenoriat, în cadrul căruia au conceput planuri care urmăresc să modernizeze atelierele în care lucrau sau să amenajeze noi locaţii dotate cu cele necesare.

Fiecare dintre cele 30 de persoane primeşte suma de 6000 de lei şi are la dispoziţie două luni pentru a realiza planul pe care l-au pus la punct în cadrul cursului de antreprenoriat.

Majoritatea celor premiaţi lucrează la atelierul pilot din satul Dezmir, judeţul Cluj, unde creează mobilier mic pictat cu modele tradiţionale, precum şi podoabe din mărgele şi ţesături tradiţionale. Obiectele la care au lucrat meşteşugarii vor fi promovate pe internet, dar vor fi expuse spre vânzare şi în cadrul a zece expoziţii organizate în pensiuni din mai multe judeţe, inclusiv Bistriţa-Năsăud.

Meşterii populari din Bistriţa-Năsăud care au fost premiaţi în cadrul acestui proiect sunt: Alina Vlad din Mijlocenii Bârgăului, care face bijuterii croşetate, Monica Frandeş din Tonciu care face bijuterii şi podoabe, Loredana Istrate din Tonciu, care face textile împletite şi croşetate, Dorel şi Ilişca Ureche din Maieru, care fac linguri din lemn, Szilagyi Ileana din Tonciu care realizeză obiecte din Papură, Victoria Colţa, care realizează costume populare şi curele, Cornelia Bodescu din Salva şi Dana Pihu din Coldău, care face bijuterii şi accesorii din mărgele de nisip.



Vă mai recomandăm:


FOTO Cum a impresionat Ambasada SUA unul dintre puţinii cojocari pe care îi mai are Bistriţa-Năsăud

FOTO Floarea Cosmi, ultimul opincar din Bistriţa-Năsăud, vorbeşte despre meşteşugul care i-a ocupat jumătate de secol

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite