Urmăriri pe străzile din Cavnic. Un BMW a intrat într-o fundaţie de casă ca să scape de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmarire ca in filme pe strazile din Cavnic FOTO:Rares Moise/Adevarul
Urmarire ca in filme pe strazile din Cavnic FOTO:Rares Moise/Adevarul

În noaptea de 15 spre 16 noiembrie pe străzile din Cavnic a avut loc o urmărire ca în filme. În rolurile principale s-au aflat poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighet care au urmărit o maşină BMW la volanul căreia se afla o femeie. Aceasta a încercat să scape de oamenii legii şi a intrat într-un final într-o fundaţie de casă.

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au deschis o anchetă în acest caz, maşina folosită pentru contrabandă fiind ridicată şi indisponibilizată la sediul ITPF Sighet. 

În data de 15.11.2014, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a identificat, pe raza localităţii Cavnic, două autoturisme marca BMW, suspecte că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

"Lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control unul dintre autoturisme. Şoferul a oprit iniţial, dar în momentul în care poliţistul de frontieră a ajuns în dreptul maşinii, a accelerat brusc, continuându-şi deplasarea.

Imediat, lucrătorii noştri au trecut la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase. Pe timpul urmăririi, cel de al doilea autoturism suspect, aflat de asemenea în trafic, a lovit intenţionat, în lateral, autospeciala poliţiei de frontieră, cu intenţia vădită de a asigura fuga maşinii urmărite. În acel moment, lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce dar şoferii nu s-au supus, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii, una dintre maşini a fost blocată şi au fost reţinute două persoane, cetăţenii români, Mihai A., de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş şi Petre R., de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Bihor", a declarat Radu Lungu, purtator de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei. 

După aproximativ 1 km, cel de –al doilea autoturism marca BMW a pierdut direcţia de mers şi a ieşit de pe partea carosabilă, lovind o fundaţie de beton. Conducătorul acestuia, care nu a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma impactului, a fost reţinut şi identificat ca fiind Maria P., de 47 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite 25 de colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Cele două autoturisme, ţigările, precum şi cele trei persoane au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.462 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 110.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi distrugere, iar Petre R., unul dintre şoferii celor două maşini, mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Pe numele lui Maria P. şi Petre R. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite