Un cioban beat a pus pe jar autorităţile după ce a sunat la 112 şi a minţit că a fost atacat şi rănit de un urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Ciobanul a fost amendat pentru că a apelat fără motiv, prin 112, echipele de căutare - salvare. El avea o serie de zgârieturi pe corp, ce-i drept, însă erau produse de la căzăturile provocate de starea bahică în care se afla.

Un cioban de la o stână situată în zona Borişte-Igniş din Munţii Gutâi a alertat, în noaptea de joi spre vineri, autorităţile prin 112, susţinând că ar fi fost muşcat de urs, însă acesta suferise de fapt zgârieturi probabil provocate de căzături, el fiind sub influenţa alcoolului, a informat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş a ajuns în zona menţionată de cioban. Acesta a fost găsit şi prezenta zgârieturi, probabil provocate de căzături, fiind sub influenţa alcoolului. Poliţia şi Jandarmeria i-au verificat identitatea. I-a fost verificată starea de sănătate de colegii de la Ambulanţa Maramureş şi datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra, de echipa Salvamont, tocmai pentru a nu îl expune unor potenţiale viitoare probleme", a spus Dan Benga.

Potrivit acestuia, ciobanul a fost sancţionat pentru că a apelat fără motiv, prin 112, echipele de căutare - salvare. 

Vă mai recomandăm:

Detalii despre o uriaşă investiţie în infrastructura CFR din România: 24 de kilometri de tuneluri pe sub munte

Cea mai mare colecţie de carte veche din România: comoara nepreţuită din Centrul Istoric al Braşovului FOTO

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri