Ucrainean reţinut pentru că a încercat să introducă ilegal în ţară peste 27.000 de pachete cu ţigări

0
0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au descoperit peste 27.000 de pachete cu ţigări de contrabandă pe care un cetăţean ucrainean le transporta cu un microbuz şi care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

Azi dimineaţă, în jurul orei 03.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a oprit în trafic, pentru control, pe DN 19, pe raza localităţii Piatra, un microbuz marca Ford. Autovehiculul cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii era condus de către un cetăţean ucrainean.

În maşină, poliţiştii au observat mai multe colete învelite în folie de culoare neagră, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autovehiculului împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea efectuării unui control specific. Drept urmare, au fost descoperite în interiorul microbuzului 55 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling.

Conducătorul auto, S. Ion de 23 de ani, din Ucraina, a declarat poliţiştilor de frontieră că a preluat microbuzul cu tot cu încărcătură, ştiid că în interiorul coletelor sunt blugi, de pe raza localităţii Remeţi, de la o persoană necunoscută. Acesta a mai declarat că pe traseu urma să fie contactat pentru a primi indicaţii unde trebuie să ducă microbuzul. 

În continuare, s-a trecut la inventarierea coletelor şi s-a constatat că acestea conţin 27.490 de pachete cu ţigări. Cetăţeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitatea de ţigări în valoare de aproximativ 244.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, microbuzul folosit în activitatea infracţională în valoare de 2.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Contrabandă cu ţigări la 1.600 de metri altitudine

VIDEO 12 focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti agresivi

Mai multe - Baia Mare

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite