Ţigări în valoare de peste 30.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coletele cu tţigări de contaandă au fost descoperite de frontierişti
Coletele cu tţigări de contaandă au fost descoperite de frontierişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat  peste 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 30.000 lei. Marfa urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Prima captură a fost făcută ieri, dimineaţă, în jurul orei 06.00, când în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul român Istvan B., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în România. „În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontier împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cu ajutorul câinelui Speedy din cadrul Biroului Vamal Halmeu, într-un spaţiu special amenajat din rezervorul autoturismului, cantitatea de 360 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană”, arată purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu. Potrivit acestuia, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 1.620 lei a fost ridicată în vederea confiscării, şoferul fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei de către Biroul Vamal Halmeu, iar autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării.

Şi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Tarna Mare, judeţul Satu Mare, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, unde, în jurul orei 13.00, oamenii legii au descoperit între localităţile Valea Seacă şi Tarna Mare, într-un lan de porumb, două colete asemănătoare cu cele folosite în activităţi de contrabandă. Ulterior, în aceeaşi zonă, au fost descoperite alte patru cutii.

„Toate coletele şi cutiile au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tarna Mare, unde s-a stabilit că erau 2.740 pachete de ţigări, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de  aproximativ 32.000 lei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, mai arată Radu Lungu.

Mai puteţi citi:

Alcool la volan. Când e contravenţie şi când e infracţiune

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite